Trender

Höstens trender 2021

Hösten är här och med den lusten att förändra inomhus och skapa en mer ombonad känsla. Vi hämtar fortfarande mycket inspiration av närheten till naturen när det kommer till material och färger. Grönskade exotiska rum fortsätter att vara en stor trend och får sällskap av färgstarka snittblommor och torkade favoriter som pampasgräs och hartass.


Inred med gröna toner och detaljer

Skapa ett stämningsfullt hem i höst med trendiga nyanser av grönt. Det innebär inte att du behöver måla om i varje rum, utan det är de små detaljer som gör det. Satsa på ett nytt påslakan, ljuslyktor, kuddar eller vaser i gröna toner – och kanske den mest självklara gröna detaljen; Storbladiga gröna växter! Fiolfikusen fortsätter att vara en solklar favorit i våra skandinaviska hem, tätt följd av kaktusen och Papuasköld. I höst ska bladen vara stora och unika, gärna med inslag av färg och mönnster. 

Höstens-trender-2021-1.jpg

Naturnära materialval

Färger som beiget, grått och grönt och materialval som tar oss nära naturen är populärt och trenden att investera i det som håller i längden är fortsatt viktig för många. Vaser och krukor i stora, kreativa former fortsätter att vara populärt och torkade blommor med sin volym och höjd adderar det lilla extra i varje hörn av ditt hem. 

Höstens-trender-2021-2.jpg

Höstens blommor och buketter 

Höstens buketter är stora, maffiga och oregelbunda i formen. Det är fortsatt trendigt med säsongsblommor i brända toner av orange, lila och rött. Höstens favorit hortensian är även fin torkad så när blomman börjar bli torr kan du behålla den i en vas utan vatten och njuta av den längre. 

Höstens-trender-2021-3.jpg

Pyssla med krukväxter och blommor

Den gröna trenden har positionerat sig som en självklarhet i mångas hem. Till följ av pandemin har blommor och växter blivit ett rofyllt intresse för många och vi fortsätter att inreda våra hem med lekfulla blomsterkreationer och intressanta växter. Ett tips är att beställa hem buntar av blommor, till exempel alstroemeria och krysantemum och gröna tillbehör och bind dina egna buketter och arrangemang. Skapa ett lekfullt uttryck genom att välja vaser och krukor i böljande och kreativa former till dina blommor.

Höstens-trender-2021-4.jpg

Mindre kaktusar och luftplantor

Små bladverk som luftplantor och katusar har blivit en riktig inredningshit och ett konstverk i sig. Luftplantor, som tillhör familjen Tillandsia, är en av de enklare växterna att ta hand om. Till skillnad från andra växter så behöver de ingen jord och får istället sin näring genom luften. Luftplantor är en mångsidig och anpassningsbar planta som trivs i allt från torra ökenlandskap till regnskog med hög luftfuktighet. Ett tips är att arrangera de i en glasbehållare och duscha dem då och då med lite fukt så är de nöjda. 

Höstens-trender-2021-5.jpg