Skicka blommor med Interflora

Skicka blommor med Interflora

Förmedla dina känslor genom att skicka blommor, vi levererar blommor över hela Sverige och kan leverera redan samma dag.

✓ Leverans samma dag i Sverige ✓ Handbundna buketter ✓ Levererar till 150 länder

Jag vill skicka blommor till min älskade

 

Att ge bort en bukett blommor till den du älskar kan man aldrig göra för ofta. Och även om gestens budskap är tydligt, kan det vara bra, och roligt, att känna till vad blommornas olika färger, antal och andra dolda meningar betyder. Den klassiska uppvakningen till någon man tycker om väldigt mycket är den röda rosen. Blommornas drottning.

Jag vill skicka blommor & gratulera nyblivna föräldrar

 

I dag är vårdtiden efter en förlossning så pass kort att man inte hinner skicka blommor till sjukhuset. Då är det bättre att skicka dem per Blommogram, under den första veckan i hemmet.

Det är också trevligt om blombuketten utformas med tanke på att familjen fått en ny medlem genom att fästa en mindre bukett, med ett rött eller blått sidenband, till den stora buketten. Båda buketterna skall vara av samma slag. Vi kallar dessa buketter för familjebuketter och enligt tidigare tradtion gick de även under namnet mor- och barnbuketter.

Jag vill skicka blommor & tacka någon för hjälpen

 

Att skicka blommor är ett bra sätt att visa sin tacksamhet på. Det bästa är förstås att personligen överlämna en bukett vackra blommor till den man fått hjälp av. Men om man fått hjälp av någon som man inte känner eller träffar regelbundet är Blommogram en utmärkt lösning.

Jag vill skicka blommor & beklaga ett dödsfall

 

När man får kännedom om ett dödsfall är det vanligt att skicka kondoleansblommor per Blommogram. Buketten behöver inte vara vit, utan kan vara i ljusa pastellfärger. Dess typ är dock alltid av mer traditionellt snitt. Är blommorna avsedda till själva begravningen kan man vara personlig i sitt val av blomma. Det viktiga är att man gör ett genomtänkt val eftersom handbuketten skall symbolisera ett sista avsked till den som gått bort.

Jag vill skicka blommor till någon på ett sjukhus

 

Generellt är det tillåtet att skicka blommor till en patient på sjukhus, men det finns avdelningar där det är förbjudet. Är man osäker kan man alltid ringa till avdelningen och fråga. Man bör dock alltid tänka på att inte skicka med starkt doftande blommor, som till exempel hyacint, mimosa, lövkoja eller liljekonvalj då det kan finnas personal & inlagda med allergi mot starkt doftande blommor. 


Oavsett hur mycket man älskar blommorna när man är frisk kan doften uppfattas som påträngande och jobbig när man är sjuk. Lättskötta snittblommor är att föredra eftersom vårdpersonalen sällan har tid att sköta mer krävande växter. Skicka istället choklad eller gåva så blir mottagaren - och sjukhusavdelningen glada!

Skicka blommor med Interflora snabbt & enkelt! 

Med ett Blommogram är du garanterad att snabbt få fram en hälsning med blommor. Här hittar du ett antal exempel på situationer då det passar sig att skicka blommor. Sen kan du självklart överraska någon med en härlig blomma, utan någon anledning som helst. Missa inte våra fina tillvalsprodukter som gör mottagaren lite extra glad. Ta en titt på hela vårt utbud av buketter för leverans inom Sverige.


Bli medlem och få 50 kr i välkomstrabatt

Som medlem i Flower Club får du en välkomstrabatt, bonus på dina köp, unika erbjudanden, och blomstrande inspiration.