Trender

Vårens härliga snittblommor

Under våren är många poppiga och vackra blommor i säsong och det känns helt rätt att fylla vaserna med dessa blomsorter för att plocka in våren. Inspireras av vårens blommor och beställ hem blommorna till din dörr!

Anemoner

Anemonen är en förtrollande vacker blomma med sina tydliga och stora blomblad. Den är en klassisk vårblomma men med ett modernt och trendigt intryck. Den finns i stor variation av färger och passar bra att ha i en blandad bukett. Viktigt att tänka på är att anemonen är känslig för stötar så hantera dem varsamt för att kunna njuta av den länge.

vårblommor-anemon.jpg Vårblommor-Anemon-2.jpg


Tulpaner

Tulpaner hör verkligen våren till. Det finns en tulpan för varje smak då det finns cirka 7000 registrerade tulpansorter, indelade i olika grupper. Papegojtulpaner, liljetulpaner, franstulpaner, kejsartulpaner, enkel- och fylldblommiga är några populära grupper. Så ta in våren med ett fång frasiga tulpaner i uppiggande färger!

Vårblommor-Tulpaner.jpg

 

Ranunkel

Ranunkel är ljuvligt vacker och fyllig med sina hundratals kronblad. Visste du att namnet betyder liten groda, och syftar till att ranunkeln trivs i fuktiga miljöer och växer oftast vid vattendrag? Sätt dem ensamma i en vas eller blanda upp dem med andra skira vårblommor.

Vårblommor-Ranunkel.jpg

 

Mimosa

Mimosans gula och bollformade blommor har länge förknippats med Internationella kvinnodagen, i bland annat Italien. Men just nu är den trendigare än någonsin! Fyll en stor vas med flera kvistar mimosa och låt blommorna lysa i kapp med vårens första starka solstrålar.

Vårblommor-Mimosa-2.jpg Vårens_trender_Mimosa.jpg