Trender

Växttrender 2022 – stort, färgrikt och en luftig nyhet

Växter i hemmets alla rum, spännande och färgrika blad och djungelkänsla är några av årets krukväxttrender. En luftig nyhet, som vill vara fri, utmanar också de mer traditionella växterna.

Fyll hemmets alla rum med växter

När vi spenderar mer tid hemma vill vi gärna ha många gröna växter för att skapa en trivsam och härlig miljö att vistas i. Blanda stora och små krukväxter och placera dem även i badrummet, i hallen och på hemmakontoret.

Om du vill du ha många växter men saknar gröna fingrar är lättskötta växter ett säkert kort. Elefantöra, monstera, guldpalm och aloe vera är fyra lättskötta växter som tillåter att du glömmer bort dem ibland. 

växttrender2022-allarum2.jpg


Spännande och färgrika blad

Förra årets stora växttrend var spännande bladverk och trenden håller i sig även i år. Välj växter som har blad i maffiga och imponerande färger och mönster. Det drar till sig blickfånget och skapar en härlig dynamik i ditt hem.

Några av de trendigaste växterna med spännande och färgrika blad är begonia, monstera monkey mask och rundcalathea. Begonia Pink Polka Dot är en söt växt med spännande blad. Dess vinröda blad är fulla med små rosa prickar.

växttrender2022-begonia.jpg

växttrender2022-begonia2.jpg


Djungelkänsla med stora gröna blad

En större växt med stora vackra blad lyfter enkelt inredningen och gör ett helt rum. Trenden i år är att välja växter med stora gröna blad som skapar en djungelkänsla. Fiolfikus, monstera moderplanta och paraplyaralia är tre favoriter just nu.

När du beställer en stor grön växt är det viktigt att du har lite takhöjd till godo då många växter fortsätter att växa på höjden. Skulle den bli alldeles för hög går det bra att beskära växten enligt dess skötselråd.

växttrender2022-storaväxter.jpg


En luftig nyhet

Kruka och jord? Nej, det är inget för luftplantan som vill känna sig fri som den gör där den växer naturligt – högt upp i grenverket i Amazonas. Denna karaktäristiska växt är en riktig favorit i år. Placera den snyggt på ett fat i en hylla och spreja bladen (helst med regnvatten) en till två gånger i veckan.

växttrender2022-luftplanta.jpg