Trender

Vårens trender 2022

Vårens inredningsdrömmar tar oss söderut. Växter, krukor och detaljer har en touch av Italien, men också av Gotland och Österlen.

1.Naturen-lockar.jpg

Nu vi vill gärna ha fingrarna i jorden, lokalproducerat på fatet, hållbara material, jordnära färger och inredning med historia. Trenden har varit tydlig under tidigare säsonger och fortsätter att vara stark.Terrakottakrukor, handgjorda skålar och vaser av återvunnet glas ger växter och snittblommor en bas som matchar stilen.

Vårens_trender_2022.närbild.jpg

vårenstrender-3.jpg

1600x960_iittala_collection_alvar_aalto_collection_2022.jpg

Foto: Ittala


2.Kreativt-och-lekfullt.jpg

Personligt är ledordet och det ger utrymme även för det kantstötta, kreativa och lekfulla. För vid sidan av det naturnära har influenser från 1980- och 90-talen börjat smyga sig in i vårens inredningsdrömmar. En mönstrad glasvas eller ljuslykta får gärna stöka till och retas lite med det nedtonade. Tänk i banor av konstglas, organiska former och en färgskala som sträcker sig från pastell till koboltblått och lila. Lila utsågs till årets färg 2022 av färgjätten Pantone. Nyansen Very Peri har en pigg och glad attityd som flirtar med fantasin – och med 80-talet! Så räkna med lila uppstickare kommande säsonger.

FestivalMästerflorist-Lina-Supstiks-vår-2022.jpg

Hay-inspo-våren-2022.jpgFoto: HAY

Hay-inspo-våren-2022-2.jpgFoto: HAY

 

2.Mönstrade-blad.jpg

Växtvärlden vill inte vara sämre. Bladen tar för sig med tydliga mönster, snygga ränder och vackra former. Mörkt mot ljust grönt, lila mot lime, rosa nerver och stjälkar – exotiska sorter som Alokasia, Kaladium och Kalatea är favoriter, men klassiker har också tagit plats i våra hjärtan. Olivträdet vill vi inte vara utan och någonstans i drömrummet står en uppstammad fikus med kraftfulla och blanka blad.

vårenstrender-7.jpg

Gröna-Flora-Lättskött-Liggande-vår-22.jpgPhilidendron-FloridaGhost-Miljö-Kruka-Trend-Kollektionen-Vår-22.jpg4.Mimosans-comeback.jpg

Bland snittblommorna tar mimosa plats i vårens vaser. Den är egentligen en buskväxt, men blir dekorativ i en stor vas med flera kvistar, eller varför inte binda en maffig krans? Låt mimosans lysa i kapp med vårens första starka solstrålar. Franska tulpaner och sirlig vallmo vill vi heller inte vara utan.

Vårens_trender_Mimosa.jpg

Foto och florist: Heidi Mikkonen

elena-popova-unsplash-vår-2022.jpg

Foto: Elena Popova, Unsplash

Franska_tulpaner_Inspiration_vår_2022.jpg