Trender

Här är vårens trender 2024

Vårens och sommarens former är följsamma och färgerna solblekta. Gör fint med inspiration från förr och låt en personlig och unik känsla ta plats. Här är säsongens nya vaser och krukor!

Trender2024_krukor.jpg

Flirt med 70-talet

Tidlösa former, gärna organiska och böljande så att man vill stryka över dem med handen, det finner vi hos vårens inredningsdetaljer. Vi ser också en mängd nedtonade retrofärger, som Interflorakollektionens blod­apelsinfärgade glasvas Sally som flirtar med 1970-talets estetik och den smala rosa vasen Xandra.

Grönt är ett annat vinnande val, i såväl kalla som varma nyanser. Färgen pryder allt från mode till krukor, som Flower, och vasen Palermo här nedan i återvunnet glas (finns i utvalda Interflorabutiker). Vackra att kombinera med årets färg, Peach Fuzz, en sammetslen och sofistikerad nyans, som ingår i färgsystemet Pantone.

Trender2024_Palermo.jpg

Maximalism och minimalism

Som alltid finns det flera parallella trender att hämta inspiration ifrån – som 1960-talets lekfulla pop- och charter-era, 1970-talets vågade mönstervärld och den urbant medvetna och minimalistiska stilen. Stilleben med svulstiga blomsterdekorationer såväl som enkla blommande solitärer är helt rätt i inredningen och blir intressanta inslag i avskalade interiörer. Maximalism möter minimalism.

Trender2024_bukett.jpg

Hållbart hantverk

Ledorden personligt och unikt, gärna i form av hantverk med humoristisk udd, gäller även fortsättningsvis. Objekt som fat, krukor och vaser av keramik, som vasen Xami nedan (finns i utvalda Interflorabutiker) har sin självklara plats i hemmet.

För att platsa gäller noga utvalt och hållbart. Det vi köper ska hålla över tid, även när trenderna växlar.