Tips

6 sätt att inreda med vårblommor

Krispiga tulpaner, färggranna anemoner, bedårande ranunklar och skira kvistar. Fyll hemmet med ny energi och inred hemma med olika vårblommor. Vi visar dig här 6 sätt att inreda med blommor på i vår – från blommor i mindre vaser till läcker blomsterfakir.

 

1. Vårblommor på fakir

Med en blomsterfakir skapar du enkelt ett avskalat och vackert arrangemang för dina vårblommor. Blomsterfakiren består av en platta med massor av små och vassa piggar. Stick ner blomsterstjälkarna eller kvistarna mellan – eller i – de vassa piggarna. Placera sedan fakiren i valfri skål eller vas, med vatten i botten. Mixa vilt bland vårens vackra blommor!

 

2. Dela upp i mindre vaser

Om du har köpt lösa snittblommor eller har överlevare från en större bukett kan du dela upp blommorna och sätta dem i flera, mindre vaser. Blanda storlek och utseende på vaserna för att skapa dynamik. Ett vackert och enkelt blomsterarrangemang som passar på allt från matbordet till soffbord eller fönsterbrädet.

 

3. Blommor i alla rum

När vi köper eller får hem en bukett ställer vi den vanligtvis på köksbordet eller i vardagsrummet. Men alla rum i hemmet blir härligare med blommor och grönt. Ställ buketten bredvid sängen, så att du alltid vaknar med ett leende, eller placera den i hallen så att du möts av blomster varje gång du kommer hem. Testa och se om ditt humör förändras!

 

4. Blommor i stilleben

Stilleben är ett vackert sätt att visa upp din inredning på. Låt även dina blommor vara en del av dem för att skapa ett mer livfullt intryck. Franska tulpaner och olika blomstrande kvistar är perfekta att fylla en vacker vas med. Lägg till en vacker bok och några inredningsdetaljer så har du skapat ett snyggt stilleben som livar upp en tråkig hylla eller bänk.

 

5. Pigga upp fönsterbrädorna

Ge liv till trötta och färglösa fönsterbrädor genom att fylla dem med vackra vårblommor. Blanda snittblommor i vaser med mindre planteringar i skålar för att få dynamik. Kanske har du kvar en julblomma som gör sig fin tillsammans med vårblommorna. 

 

6. Fat med skira vårblommor

Ett stort fat kan bli en vacker vas till dina skira vårblommor. För att blommorna ska stå fint och stadigt på fatet kan du klippa till en bit hönsnät eller skapa ett kvistnät som du sticker blommorna i. Enkelt och som ger ett stilrent och vackert intryck!