Trender

Växttrender 2023 – lättskött, maffigt & retro

Ett hem fyllt med gröna växter är ett trivsamt hem. Årets växttrender bjuder på retrofavoriter, färgstarka och maffiga blad och lättskötta växter. Inspireras av dem och köp hem växterna som sätter trenden!

Stora och maffiga blad

Växter med stora blad är en av årets största trender. De är inte bara snygga att inreda med, de tillför också elegans och trivsel till ditt hem. Några favoritväxter med stora blad är Monstera Deliciosa, Ficus Umbellata och Philodendron Shangri La.


Grönt och färgstarkt

De senaste åren har krukväxter med spännande bladverk varit i ropet. Trenden fortsätter och i år går grönt och färgstarkt hand i hand. Satsa på gröna växter med spännande mönster och färger på bladen.


Tänk retro

Nu välkomnar vi storfavoriterna från 70- och 80-talet tillbaka. Retroväxterna är både snygga, lättskötta och passar vårt nordiska klimat. Säg hej till olika kaktusar, Fönsterfikus, Porslinsblomma och Gullranka igen, för de är här för att stanna!


Växter som tål att glömmas bort

Älskar du gröna växter men har lite svårt att komma ihåg dem? Då är denna trend för dig! I år väljer vi växter som klarar sig mer eller mindre själva.