Trender

Vårens trender & nyheter 2023

Vårens inredningstrender uppmuntrar till att uttrycka sin personliga stil. Satsa på en lugn, naturlig bas i hemmet med elektriska färgklickar. Här får du hjälp med att skapa stilen av vårens trender!

 

1. Minimalism möter maximalism 

80-talets maximalistiska inredningsstil har länge varit på frammarsch och i vår är den hetare än någonsin. Med en lugn bas i hemmet är det fritt fram att ta ut svängarna och leka lite med detaljerna, så som lampor, vaser, ljusstakar och textiler. Framförallt blåa detaljer träder fram, men även rött, grönt och orange sätter stilen.

 

 

2. Ta in våren

Nu släpper vi in våren och tar vara på det naturen har att erbjuda. Fokus är på närodlat, i säsong och den personliga kreativiteten. Det är äntligen tid att sätta fröer och säsong för svenskodlade blommor. Låt fantasin flöda och skapa vackra planteringar och arrangemang. Varför inte skapa en egen fakir för vårlökar eller testa att göra ett eget kvistnät med vårblommor. 

 

 

3. Färgstarkt

Färg och form tar för sig mer än vi är vana vid när det gäller både inredning och blommor. Färgjätten Pantone har utsätt årets färg 2023 till Magenta. Det är en djup, cerise färg som blir ett riktigt blickfång i hemmet som vi garanterat kommer att se mer av 2023. Satsa mer på blommor och mindre på grönt i buketterna. Pricken över i:et är en snygg vas som passar till. Här finns utrymme att uttrycka det personliga snarare än det traditionella. 

 

 

4. Naturliga, hållbara material 

Parallellt med den färgstarka trenden håller den japansk-skandinaviska stilen, Japandi kvar sitt fäste. Här handlar det om att skapa raka linjer och en skön rymd med naturliga inredningsmaterial. Låt ögat vila på en nedtonad, jordnära färgskala och satsa på hållbara material som sten, marmor, korg, glas och trä.