Tips

Duka för en stämningsfull kräftskiva

Bjud grannar och vänner på kräftskiva i en lummig utomhusmiljö. Dekorera bordet med små vaser med blommor och grönt och låt en ståtlig och färggrann bukett stå i centrum. Här hittar du inspiration till kräftskivans blomstrande och stämningsfulla dukning.

Dukning-Kräftskiva-Topp.jpg

En dukning som lyfter humöret. Att dekorera med vackra blommor och grönt förhöjer inte bara upplevelsen, det får också allt på tallrikarna att smaka lite bättre. Här har vi låtit en maffig och färggrann bukett stå fokus i dukningen och placerat ut mindre vaser med blommor runt om för ytterligare dekor. 


Ett tips för att hålla ihop dukningen är att plocka upp färgerna i buketten på allt från ljus och vaser till kuddar och porslin. På så vis upplevs dukningen som genomtänkt. Så här under sommaren tycker vi extra mycket om färger och mönster med inspiration från naturen.

Dukning-Kräftskiva-1.jpg

För att skapa en extra stämningsfull atmosfär utomhus kan du hänga upp några ljusslingor ovanför middagsbordet och placer ut lyktor med levande ljus i runt bordet. Ljusslingorna ger feststämning redan tidigt på kvällen och vrider upp mysfaktorn än mer när det väl börjar skymma.

Dukning-Kräftskiva-6.jpg