Tips

Duka upp för sommarfest utomhus

På sommaren flyttar festerna och kalasen ut i naturen och vi vill gärna duka upp på terrassen, balkongen eller i trädgården. Utomhus finns massor av möjligheter att skapa en mysig tillställning och bjuda gästerna på det lilla extra. Vi visar hur du dukar upp till fest med blommorna i fokus.

Interflora-002.jpg

Sommaren är blommornas högtid så det är perfekt att låta blommorna stå i fokus när du dukar upp till fest utomhus. Mittpunkten i denna dukning är en maffig sommarbukett i en stor karaff. Buketten är en riktig sommardröm och innehåller rosa rosor, vit prärieklocka, blåa tistlar och thlapsi. Små buketter i vinglas med bland annat pioner, nejlikor, dubbel prärieklocka och viburnum är placerade runt den stora buketten. Buketterna skapar tillsammans liv till dukningen.

Interflora-003.jpg

På bordet ligger det två linnedukar i olika färger och storlekar. En naturfärgad som täcker hela bordet och en rosa duk i mitten av bordet som skapar känslan av böljande vågor. Även servetterna är av linne och går i dovt turkosblå. Vik servetterna och dekorera med jutesnöre runt och en grön kvist.

Interflora-001.jpg

Blommor är inte bara vackra att titta på och underbara att dofta på utan är också fantastiska att ha på tallriken! Det finns många blommor som går att äta. Du kan bland annat dekorera bakverk med dem eller ha dem i sommardrinken för att skapa en extra somrigt och effektfull sommarfest. Här har pavlovan på tårtfatet dekorerats med jordgubbar och rosor för att skapa en riktig somrig tårta.

Rosor är en utmärkt dekoration och kronbladen går bra att äta så länge de inte är besprutade. De smakar som de doftar; blommigt och lite parfymigt. Rosenbladen går även att frysa in som isbitar att ha i drinken.

Interflora-005.jpg

Sommardrinkarna står på en rund träskiva och har dekorerats med lavendelkvistar. Lavendel passar utmärkt till söta saker, som t.ex. en söt lemonad. Ett tips är att frysa in kvistarna för att skapa blommiga drinkpinnar.

Interflora-004.jpg

Foto och styling: Social Stories