Tips

Så lyckas du med dukningen i sommar

På sommaren flyttar vi ut i naturen och dukar gärna upp för middag på terrassen, balkongen eller i trädgården. Utomhus finns massor av möjligheter att skapa en mysig tillställning och bjuda gästerna på det lilla extra. Här ger floristen Charlotte Gibeck sina bästa tips för hur du dukar upp till fest med blommorna i fokus! 

6 dukningstips från florist Charlotte Gibeck


1. Blanda vaser

Kombinera många mindre vaser i blandade storlekar och former, gamla som nya i en salig blandning för att skapa en maffig effekt.

 

2. Matcha blommor
Låt blommorna vara mittpunkten genom matcha blommornas färg och stil med vackra fat i olika former och storlekar. Ett vackert blickfång som får dukningen att kännas genomtänkt och lyxig.

Dukningstips-Florist-Sommar-Matcha.jpg

 

3. Blanda fritt
Ta hjälp av naturen och blanda vackra kvistar och blad som du plockar i naturen med dina köpta blomsterfavoriter. Känslan blir mer organisk och naturlig - precis som en sommaräng!

 

4. Skapa en ikebana
Fakirer är ett enkelt och roligt sätt att arrangera blommor - bara din fantasi sätter gränserna! Använd dina favoritfat och skålar för att skapa dina vackra alster.

Dukningstips-Florist-Sommar-Ikabane.jpg

 

5. Gör det personligt
Sätt en liten minivas med en blomma i på varje tallrik – det tillför det lilla extra till dukningen och ger en personlig touch som gästerna garanterat kommer uppskatta!

 

6. Piffa med blad
Plocka vackra blad från jordgubbsbusken, en annan trädgårdsfavorit som akleja eller daggkåpa och använd i din dukning.  Lägg ett blad på tallrikarna eller stick in din i servetten - ett enkelt sätt att tillföra grönska!

Dukningstips-Florist-Sommar-Piffa.jpg