Tips

Blommor till försommarfesten

Nu nalkas en ljuvlig blomstertid då det knoppas i natur och trädgård. Ta vara på försommarens rika utbud av blomsorter! Uppvakta med en omfångsrik bukett och låt fest och fika blomstra.

Lövkoja, lejongap, pion och riddarsporre – säsongens blommor är högresta, frodiga och efterlängtade. Det är sorter som drar blickarna till sig – oavsett om de står i en loppisfyndad porslinskanna eller i en generös statement-vas. Att säga grattis med en drömmig bukett fylld av säsongens favoriter är alltid rätt.

Försommarfint_ Vårkram1.jpg

1. Duka under bar himmel

Ta med vasen ut när du dukar till födelsedagsmiddag i trädgården eller eftermiddagsfika på balkong och altan. En bukett (eller flera) förstärker känslan och du vill ju ta vara på varje stund i denna flyktiga försommartid.

Försommarfint_Vårkram2.jpg

 

2. Hängande vaser

Ge några av dina blommor ett lyft. Samla fina glasflaskor som kan bli enkla vaser – perfekta att använda utomhus eftersom de kan hängas upp.

Gör så här

1 Knyt ett natursnöre runt flaskans hals.

2 Häng upp i ett träd eller på någon annan passande plats.

3 Fyll med vatten och sätt i några färgstarka snittblommor som syns bra mot grönskan. Klart!

Försommarfint_flaskvas.jpg

 

3. Färger som matchar 

Extra tjusigt blir det om du matchar bukettens färgskala med textilier som dukar, servetter, glas och porslin. Som här där sommarlätta pasteller sätter stilen – till och med på valet av bakverk. Buketten Utan Gränser Sommar bidrar inte bara till blomsterglädje utan också till Läkare Utan Gränsers viktiga arbete.

Försommarfint_LUG_sommar.jpg

 

Låt dig inspireras av färgerna och lägg en blomma på en matchande servett, knyt ett vackert band runtom och stick in besticken.

Försommarfint_servett.jpg