Tips

Blomstrande idéer till examensfesten

Examenstider fyller våra hjärtan med hopp och glädje. Har du en student eller en examen att fira? Här är tre blomstrande tips som gör mottagningen och festen oförglömlig.

Att duka vackert är förstås en självklarhet, men det är blommorna som förstärker intrycket, även om festen hålls utomhus. Det finns många sätt att använda dem, förutom att sätta dem i vas.

Examen_Dukning.jpg  Examen_studentbukett.jpg

 

1. Blommor i glasen

Bjud på blomsterdekorerade välkomstdrinkar, som kan vara alkoholfria om man vill. Dina gäster kommer att känna sig både tjusiga och uppskattade med ett festfint glas i handen.

Gör så här

  1. Kyl glaset.
  2. Gnid glasets kant med ituskuren lime eller citron. Fortsätt att hålla glaset upp och ner.
  3. Doppa glaset i en tallrik med strösocker. Skaka av överflödet och ställ glaset kallt.
  4. Fyll på med valfri dryck.
  5. Toppa med en fint skuren frukt eller några bär och en ätbar blomma, t ex pelargon eller viol.

Examen_glas.jpg

 

2. Vik servettfickor till besticken

Fina servetter dekorerade med en blomma ger stor effekt. Ett enkelt tips, som är lätt att göra. Vill du göra det ännu mer okomplicerat behöver du inte ens vika servetten, rulla bara ihop den och knyt bandet runt om.

Gör så här

  1. Vik servetten så att den får ett fack där besticken kan stoppas in. Det finns många beskrivningar på nätet, men ett tips är att ta hjälp av strykjärnet när du viker, det blir mycket lättare.
  2. Knyt ett matchande band runt servetten.
  3. Stick in en fin blomma eller grön kvist under bandet.

Examen_bestick.jpg

 

3. Snyggaste ishinken

Att dekorera en stor ishink med blommor är ett enkelt sätt att ge bordet ett sommarvackert uttryck. Använd en stor kruka, hink, skottkärra eller något annat passande som du har hemma. Här har vi tagit en gammal koppargryta. För extra lyxig glans – putsa upp den så den blänker. Fina blomsorter i studenttider är riddarsporre, lövkoja och tistel tillsammans med gröna kvistar.

Examen_ishink.jpg

Gör så här

  1. Fyll med is, kallvatten och kylda drycker av olika slag.
  2. Stick ner blommor kors och tvärs mellan isen i vattnet. Så enkelt och sommarfint!