DIY

Pynta presenten med blommor

Nu är det högsäsong för blomsterpyssel. Här är tre tips för dig som är bjuden på fest och vill räcka över en extra sommarfin present! 

Ängsväxter, trädgårdsblommor och kreativitet är allt som behövs. Plocka blommor i naturen eller den egna rabatten och komplettera med det lilla extra i din blomsterbutik. Om du inte ska på fest just nu kan du torka dina blommor och överraska med vackra sommarminnen i höst och vinter.

Piffa paketet med blommor

Lätt som en plätt! Slå in dina presenter i naturfärgat papper och knyt jutesnöre runt om. Stick in en blomma eller tre! Enkelt och effektfullt. Välj akleja för elegans och tre bulliga dahlior för ett maffigt uttryck.

 

Lyxa till gå bort-presenten

En flaska bubbel eller hemgjord saft blir festfin med blommor. Knyt en minibukett och häng runt flaskans hals eller fäst mitt på. Om du inte har rätta handlaget kan du be din lokala florist att göra jobbet för ett proffsigt resultat.


Dekorera med torkade växter

Passa på att plocka och torka växter när sommaren står i full blom. De blir höstens och vinterns finaste paketpynt! Du kan också köpa torkade blommor, det finns ofta i sortimentet hos din lokala blomsterbutik.

Gör så här: 

1. Bind minibuketter så att de blir toppiga i mitten. Häng upp och ner, så behåller de sin form.

2. Klipp en kvadrat av oblekt omslagspapper, halvera till en trekantig form.

3. Vik in kanterna mot mitten till en strut. Klipp bort överflödigt papper. Klistra ihop kanterna som du vikt mot varandra.

4. Stoppa in den torkade minibuketten och knyt ett natursnöre kring stjälkar och papper.

5. Fäst på ditt paket!