DIY

Pynta presenten med blommor

Väck vårkänslorna med blomsterpyssel! Här är tre tips för dig som är bjuden på fest och vill räcka över en födelsedags- eller gåbortspresent som överraskar lite extra. 

En blomsterpyntad present rymmer dubbelt så mycket omtanke. I väntan på att naturen (eller den egna rabatten) vaknar finns allt material du behöver i din blomsterbutik. 

Piffa paketet med blommor

Lätt som en plätt! Slå in dina presenter i naturfärgat papper och knyt jutesnöre runt om. Stick in en blomma eller tre! Enkelt och effektfullt. Välj en sirlig blomma, som akleja, för elegans eller tre bulliga sorter, som dahlia, för ett maffigt uttryck.

 

Lyxa till gå bort-presenten

En flaska bubbel eller hemgjord saft blir festfin med blommor. Knyt en minibukett och häng runt flaskans hals eller fäst mitt på. Om du inte har rätta handlaget kan du be din lokala florist att göra jobbet för ett proffsigt resultat.


Dekorera med torkade växter

Pynta med torkade blommor, det finns ofta i sortimentet hos din lokala blomsterbutik. Och när sommaren kommer, passa på att preppa för framtiden – plocka och torka växter för årets alla blomsterpaket. De blir höstens och vinterns finaste pynt! 

Gör så här: 

1. Bind minibuketter så att de blir toppiga i mitten. Häng upp och ner, så behåller de sin form (om du torkar blommorna själv).

2. Klipp en kvadrat av oblekt omslagspapper, halvera till en trekantig form.

3. Vik in kanterna mot mitten till en strut. Klipp bort överflödigt papper. Klistra ihop kanterna som du vikt mot varandra.

4. Stoppa in den torkade minibuketten och knyt ett natursnöre kring stjälkar och papper.

5. Fäst på ditt paket!