Samarbeten

En julgåva till Läkare Utan Gränsar räddar liv

På många platser i världen är varje dag en kamp för överlevnad och en stilla natt långt ifrån självklar. Ge en julgåva som räddar liv och lindrar nöd! Med julgåvan ger du samtidigt ett bidrag till Läkare Utan Gränsers livräddande sjukvård och humanitära hjälp. Just nu pågår insatser i Gaza, Ukraina, Afghanistan, Sierra Leone och ytterligare ett 70-tal länder.

Din gåva gör skillnad, i jul och alla andra dagar.

 

Välj en julgåva som räddar liv

När du beställer en Utan Gränser-bukett ingår 30 kr som donation, vilket räcker till: En matranson vid en katastrof, skyddsplagg som används vid kirurgiska ingrepp eller ett särskilt stetoskop som används för att lyssna på fosters hjärtljud.

Amaryllis Utan Gränser

Amaryllis Utan Gränser

Julbukett Utan Gränser

Julbukett Utan Gränser

Julgrupp Utan Gränser

Julgrupp Utan Gränser

Julkasse Utan Gränser

Julkasse Utan Gränser


Akuta insatser

Gaza

De medicinska behoven i Gaza är enorma. Sjukhusen är överfulla. Bristen på el, bränsle och läkemedel är akut. Läkare Utan Gränser är på plats genom framförallt lokal personal som arbetar med att ge livräddande vård på olika sjukhus över hela Gazaremsan.

26 ton medicinsk utrustning har nyligen flugits till Egypten för att stödja Läkare Utan Gränser och världshälsoorganisationen WHO:s akutmedicinska insatser i Gaza. Detta kan möjliggöra 800 kirurgiska ingrepp och utrustningen är avsedd för kliniker och sjukhus i Gaza.

Copyright: WHO Foto: Läkare utan gränser

Ukraina

Den 20 och 22 oktober 2023 evakuerade Läkare Utan Gränser 150 patienter från Cherson-regionen efter att sjukhuset blivit beskjutet. Patienterna transporterades till andra vårdinrättningar runt om i Ukraina med hjälp av Läkare Utan Gränsers medicinska sjukvårdståg.

Copyright: Verity Kowal/MSF Foto: Läkare utan gränser

Läs mer på www.lakareutangranser.se.