Samarbeten

Vårt blomstrande rosa band

Interfloras stjärnflorist Charlotte Gibeck har gjort det blomstrande bandet som syns på bild i våra anslutna butiker och här på interflora.se under Rosa Bandet-kampanjen.

– Det var fint att få göra en tolkning av Cancerfondens rosa band. Det är en så bra symbol, alla vet vad den står för, säger hon.

Rosa bandet 2023 Rosa band i blommor..jpg

Till formarbetet, som gjordes 1,5 meter högt, valde hon småblommiga sorter som nejlika, begonia, vädd, dahlia, rudbeckia och ros i en rosa palett som skiftar i intensitet från mörkt till ljust.

– Det kräver alltid lite fantasi att lösa det tekniska, alltså hur själva stommen ska göras och hur blommorna ska fästas för bästa effekt. Här använde jag hönsnät som är lätt att forma.

Eftersom blommorna behövde klara sig utan vatten under fotograferingen var det viktigt att välja hållbara sorter.

– Nejlika är en jättebra sort! Begonia är en annan favorit, den har ett lite tantigt rykte som krukväxt, men är jättefin och bra som snittblomma, säger Charlotte Gibeck.

 

Blommorna sitter tätt ihop för att stötta varandra och bildar en helhet. Parallellen till Rosa Bandet-kampanjen finns där – för det är bara så vi kan vinna kampen mot cancer. Tillsammans och med stöd av varandra.