Högtid & ceremoni

Fira novent med blommor

Novent lyser upp novembermörkret och hjälper oss räkna ner till advent.  Det är nu vi smygstartar myset och kommer i rätt stämning inför jul. Här får du alla tips för noventfirandet! Vinterpynta med allt det härliga vi nu längtar efter; tända ljus, amaryllis, vackra kransar och stjärnor. Lys upp denna mörka månad med dekorationer i vitt, grönt och aprikos.


Tänd ljus

Lys upp november med ljus, lyktor och ljusslingor både inne och ute. I novent kan du inte ha för många ljusstakar framme. Placera dem gärna i grupper med matchande, men olikfärgande, ljus. Ett vackert lysande stilleben på hyllor och bord. Plocka fram adventsljusstakarna redan nu. Tänd alla ljusen eller räkna ner åt fel håll. Precis som vi vid advent räknar ner till jul är det många som i novent räknar ner till advent.

Novent-Ljusstake-Ljus.jpgNovent-Ljusstake-Ljus-Amaryllis.jpg


Sätt stämningen med Amaryllis

Piffa upp novent med ståtliga snittamarylis i vackra vaser och krus. Aprikosa och vita blommor lyser upp och skapar den rätta stämningen. Amaryllis, som är drottningen av julblommor, kan vi aldrig få nog av! Välj aprikosa till novent, vita till advent och röda till jul.

Novent-Amaryllis-Snitt.jpgNovent-Amaryllis-Bukett.jpg


Pynta med kransar

En vacker vinterkrans är det perfekta novent-pysslet! Häng den på ytterdörren, i fönstret eller lägg den på middagsbordet. Dekorera kransen med till exempel taklök, äpplen, eukalyptus och videkissar. Tips! Behåll kransen till advent och jul och byt ut detaljerna till röda band, kanel, kulor och annat julpynt. Bind den själv eller beställ en floristbunden krans.

Novent-Kransar-Fönster.jpgNovent-Kransar-Fönster-2.jpg

 

Häng upp de första stjärnorna

Adventsstjärnor i ljusa färger passar perfekt till Novent. Häng upp några av de första stjärnorna redan nu och låt de hänga som vackra snöflingor i fönstret ända fram till jul.

Novent-Stjärnor-1.jpgNovent-Stjärnor-2.jpg


Plantera en liten gran i kruka

Välkomna granen in redan nu - men i form av en liten gran som du planterar i kruka. Låt den stå grön och grann och dofta så där ljuvligt som bara granen kan.Till advent kan du dekorera den med t ex stjärnor och till jul kanske även julkulor och tomtar vill flytta in. Kom ihåg att du måste du ha markägarens tillstånd för att hugga din egen gran eller tall.

Novent-Liten-Gran-1.jpgNovent-Liten-Gran-2.jpg

 

Duka upp till noventmiddag

Njut av ditt mysiga hem och bjud in vänner och bekanta till en noventmiddag. Duka middagsbordet i vitt, aprikost, grått och grönt. Välj gärna ljusstakar och vaser i klarglas för en vintrig och ljus känsla.

Novent-Novemberdukning.jpg