DIY

Så gör du julens finaste paket

Nedräkningen till julafton har börjat! Oavsett om du tycker höjdpunkten är att slå in klapparna eller bara vill få det gjort, så har vi tipsen som imponerar. Varsågod, här är idéerna som ger paketen både doft och känsla.


1. Det enkla är ofta det finaste

Ont om tid men vill ändå göra något extra? Ta av en kvist från granen och fäst bakom ett fint snöre för att få ett väldoftande paket.

Enkelt-grönt-Kari-Shea-Unsplash-webb.jpg

Enkelt-grönt-unsplash-webb.jpg


2. Naturliga juldofter

Förhöj ditt paket med julens dofter. Torka skivade apelsiner (eller köp färdiga) och sätt fast på paketet genom att dra ett snöre genom mitten. Lägg till en kvist av till exempel gran, tall eller lingonris eller något annat som hör naturen till.

Grönt-och-apelsin-webb.jpg

Grönt-och-apelsin-unsplash-webb.jpg


3. Dekorera med torkade blommor

Något som du kanske redan har hemma är torkade blommor. Blanda olika sorter eller ta någon enstaka och knyt fast i rosetten. Avänd ett lyxigt sammetsband eller färgat jutesnöre beroende på vilken stil du vill ha. 

Torkat-micheile-dot-com-unsplash-webbb.jpg

Torkat-webbb.jpg


4. Var kreativ!

Men en vit penna på naturfärgat papper kan magi ritas fram. Om du hellre ritar ditt blomster så är detta ett personligt och unikt sätt att dekorera dina klappar på. Låt fantasin sätta gränserna!

Illustrera-jonathan-borba-unsplash-webb.jpg

Illustrera-annie-spratt-unsplash-webbb.jpg