DIY

Smycka julgranen med blommor

Förnya julgranspyntet i år och smycka julgranen vackert med blommor och blad. Amaryllis, hyacinter, ranunkel, anemoner och nerine sätter stilen.

Att smycka julgranen med levande material i form av blommor kan kännas modernt och nytt, men redan på 1800-talet smyckades julgranar med blommor och blomsterformade dekorationer. I en blomstrande julgran behövs inga glittrande glaskulor, men väl julgransvaser!


Gör så här

Häng upp små vattenrör i tunna snören eller snurra fast dem med myrtentråd i en gren. Välj gärna en grön tråd som inte syns. Runda småvaser med clips som går att nypa fast där du vill ha dem är ytterligare ett sätt. Fyll med vatten och vackra blommor!

 
Smycka-julgranen-med-blommor-2.jpg
 
Om du vill pynta din gran med väldoftande hyacinter kan du hänga upp dem i granen med natursnöre. De behöver inte vatten utan de klarar sig på lökens fukt. Skölj bort jorden från rottrådarna och låt dem vara kvar som ett naturligt inslag.

 
Julens-trender-2020-2.jpg
 
Vackra amaryllisklockor i olika färger kan du bara lägga i granen eller fästa med myrtentråd. Amaryllisen klarar sig utan vatten i ungefär 3 dagar.

 
Smycka-julgranen-med-blommor-1.jpg

 

Smycka-julgranen-med-blommor-3.jpg