Högtid & ceremoni

Mor- och Farföräldrars dag 10 september

Mor- och farföräldrars dag, även känd som Grandparents weekend eller Grandparents day, firas den 10 september och finns för att uppvakta och tacka alla mor- och farföräldrar för allt de har gjort och fortfarande gör. 

Fira med blommor under Mor- och Farföräldrars dag

Med Blommogram kan du på ett smidigt och tryggt sätt skicka blommor till mormor, farmor, morfar eller farfar. Oavsett om de bor i Sverige eller utomlands. Du kanske vill visa din uppskattning, tacka för fina stunder eller bara berätta hur mycket du tycker om dem. Skicka blommor till Mor- och Farföräldrars dag!

 

Mor-och-far-föräldrars-dag-Topp.jpg


Lite historia om Grandparents Day och Weekend

1970 kom amerikanskan Marian McQuade på Grandparents day och sedan 1977 har högtiden firats. Målet med dagen var att få ungdomar att förstå värdet av de äldre och det de har gjort under historien. Hon uppmanade också ungdomar att "adoptera" en morförälder, inte bara för en dag, utan för livet. Syftet är att hedra mor- och farföräldrar, att ge dem möjlighet att visa kärlek till sina barns barn och att hjälpa barn att bli medvetna om styrkan, kunskapen och vägledningen som äldre människor kan bidra med.I Sverige firas högtiden hela helgen med en Grandparents weekend för att ge dem extra mycket kärlek och uppmärksamhet.