Trender

Vårens blomstertrender 2019

När våren börjar närma sig är det viktigt att fylla på med ny inspiration. Vi har spanat in blomstertrenderna för våren 2019. Färgglada och personliga buketter samt hållbara växter är några av vårens starkaste trender.

Våga färg

Vårens palett flörtar med 50-talets färger med signaturfärger från den ljusa paletten. Årets färg 2019 är "Living Coral", en pigg och färgstark färg som får en att drömma sig bort till havens vackra korallrev. Fånga stilen med rosor, begonior, franska tulpaner, anemoner och ranunkler i pigga kulörta färger.

vårenstrender19-farg.jpg

Låt din personlighet blomstra

I år är buketterna spretiga och har ett ofriserat intryck. DIY, skapa själv-trenden, fortsätter att växa och buketterna ska kännas personliga och spegla din smak. Bestäm hur din fredagsbukett ska se ut genom att välja någon av våra Skapa själv-buketter. Du väljer stil, färg och pris, så skapar en florist en bukett med säsongens blommor efter dina val. Enklare än så blir det inte!

Se alla våra buketter >

tulpanbukett.jpg

Torkade blommor

Efter pampasgräset förra året fortsätter trenden med torkade blommor att växa och i vår kommer vi se eterneller i olika former. Fördelen med torkade blommor är att de håller sig fina länge utan att vissna. Helicryssum, bolltistel och banksia är några av de torkade blomsorterna som kommer vara populära i vår. Vill man ändå ha levande blommor kan man blanda eterneller med levande blommor för att skapa en fin mix.

Beställ Floristens val med torkade blommor >

eterneller-krans.jpg

Foto: Sofie Danielsson Söhr

Hållbara växter

Vi har berättat om växternas stora betydelse tidigare och i vår är inget undantag. Våra gröna kompisar fortsätter att ha en stor plats i inredningen med sina hälsofördelar. Satsa på kvalitetsväxter som har odlats länge och varsamt i växthus. Rätt val när hållbarhet blir allt viktigare. På interflora.se kan du köpa stora gröna växter med hemleverans. Bland annat en Monstera Deliciosa som med sin långa odlingstid på 10 år har rätt förutsättningar fär att bli en sann vän många år framöver.

storavaxter4.jpg