Blomfakta & skötselråd

Anemon - Fakta & skötselråd

Anemon är en ljuvlig blomma. Med sitt enkla och vackra uttryck är anemonen trendig och traditionell på samma gång. Variationen i färg gör den lätt att tycka om, och den fungerar minst lika bra i en blandad som en enhetlig bukett. Anemonen är en vårblomma så skicka ett Blommogram med anemoner för att kicka igång vårkänslorna.

Anemonen går att få tag i under sen vinter när det börjar gå mot vår och ljusare tider. Den är ett säkert vårtecken. Det finns vissa sorter som blommor under andra tidsperioder, ett exempel på det är höstanemonen. Anemonen ingår i ranunkelsläktet och kommer ursprungligen från Medelhavsområdet.
 
Anemoner-Inspirationsbild-4.5.jpg


Namnet anemon kommer från grekiskan och betyder vind, vissa påstår att det kommer ifrån att blåser härliga vårvindar när anemonen blommar. En annan möjlig förklaring är att det beror på att minsta lilla vind får den skira anemonen att röra på sig.

Anemonen passar perfekt som snittblomma, men kan även planteras som lök. Du hittar dem i färger från vitt till rosa, blått och lila. Tänk på att anemonen är känslig för stötar så hantera dem varsamt så får du som mest blomsterglädje från blomman.

Anemoner-Inspirationsbild-4.5-2.jpg  Anemoner-Inspirationsbild-4.5-3.jpg

Skötselråd Anemon:

- Gör en ny och diagonal snittyta med en vass kniv
- Använd kallt vatten i vasen. Om du har en blandad bukett - använd ljummet vatten
- Byt vatten då och då så att det håller sig rent