Trender

Naturligt, vackert & stort under 2016

Naturen fortsätter att vara den största inspirationen, även under 2016. I år handlar det om att beundra det vilda i naturen – det naturligt långsamma och okonstlade.
 

Skogen inspirerar

Längtan tillbaka till naturen och ett jordnära lugn är stor under hela året för att balansera den snabba utvecklingen i världen. Intresset för växters hälsofördelar har spridit sig och alltifrån växtväggar till anpassade växter till olika rum har blivit mer vanligt nu än tidigare år.

Klassiker kommer stort

Under 2016 kommer klassiska blommor och växter som Doktor Westerlund, kroton, murgröna, begonia, azalea och cyklamen stort. Svärmorstunga kommer under året också att få ett uppsving. Även växter i dovare färger såsom svart petunia och chokladblomma tros bli mer populärt framöver. När det gäller snittblommor är det framför allt olika sorters nejlikor och generellt blommor som ser ut att vara plockade direkt från en sommaräng.

Intresset för närodlat växer

Ekologiska och närproducerade produkter väger tungt såväl som att odla sina egna grönsaker och kryddor hemma.

Hantverk och personlig touch

I en värld där mycket kan massproduceras snabbt är längtan efter det gedigna hantverket stort. Vaser, krukor och annat får gärna ha en taktil yta och vara olika. Ruffa krukor i olika stensorter och terrakotta kommer stort i år.