Tips

Dekorera med små vaser

Ett bra sätt att ge liv åt sitt hem är att ha färska blommor hemma. Och det behöver inte alltid vara en komplett bukett. Har du en överlevare kvar från en större bukett? Eller en blomma vars stjälk gått av? Ett enkelt inredningstips är att plocka fram dina små vaser eller glas och låta kreativiteten flöda.

En blomsterbukett är extra lyxigt men ibland räcker det att köpa några enstaka snittblommor och kvistar som du tycker om och sedan placera ut i mindre vaser, gärna i olika utföranden. Det blir ett fint blomsterarrangemang som passar på allt från matbordet till soffbord eller fönsterbrädet. Eller välj att placera ut vaserna separat runt om i hemmet. Då kan du ha härliga färska blommor i varje hörn. Enkelt och väldigt effektfullt!

Gruppera flera minivaser i olika färger och former och skapa ett fint stilleben. Låt gärna några av vaserna stå tomma som en dekoration i sig.

En vas med smal öppning passar bäst för små buketter eller enstaka snittblommor och kvistar. Den lilla vasen på det dukade bordet passar också bra när man vill undvika att skymmas av större blombuketter. En fin och iögonfallande detalj.

För dig som vill vara extra kreativ finns det många olika sätt att arrangera dina snittblommor på om du inte har mindre vaser hemma. Låt potatis, trädstubbar eller varför inte rabarberstjälkar få agera vas för dina snittblommor. Läs våra DIY för att få ännu mer inspiration.