Trender

Julens trender & nyheter 2022

I år går nostalgi och minimalism sida vid sida när vi gör julfint hemma. Fyll vaser, krukor och skålar med vackra och klassiska julblommor i rött och vitt för att skapa stilen. Låt dig inspireras!


 

Klassiska julblommor

De klassiskt röda och vita julblommorna fortsätter att inspirera i år. Fyll hemmet med klassiska julstjärnor, ståtliga amaryllis och väldoftande hyacinter.

Julens-trender-nyheter-2022-Bukett.jpg

Buketten har förstås också sin givna plats inför advent och jul, i en vacker vas på bordet eller i fönstret om det finns utrymme. Amaryllis, nejlika, alstroemeria och eukalyptus är klassiska och hållbara sorter som blommar vackert under lång tid.

Nostalgi & hantverk

När det närmar sig advent längtar vi ofta efter det traditionella hantverket och pyntet som mormor tog fram. I den digitala tiden har material med känsla en särskild plats i våra hjärtan. Men parallellt med den nostalgiska julen trendar den nedtonade och avskalade minimalismen. Stilren design som fungerar lika bra när högtiderna är över och vardagen kommer tillbaka.    

I det utvalda och enkla får det storslagna ta plats. En maffig julbukett i ett krus som för tankarna till antikens Grekland eller en glasskål fylld med blommor i säsong. 

Julens-trender-nyheter-2022-Inredning.jpg

Gemensamt för de båda stilarna är den dova färgskalan och fokus på materialet. Men där minimalisten föredrar design ger sig nostalgikern gärna i kast med pyssel.

Låt en liten gran få flytta in

Julgranen fortsätter att vara en stor favorit även i år. Om du vill du ha en gran i jul men vill följa den minimalistiska trenden är en rumsgran perfekt att ha hemma. Plantera den i en vacker kruka och dekorera den med små julkulor eller låt den vara som den är. 

Julens-trender-nyheter-2022-Gran.jpg

En krans av skogens vackra

Att mötas av en vacker krans på dörren i jultider är fint och uppskattat. I år får julkransarna gärna innehålla skogens vackraste material. Pynta kransen med vit eternell och rosépeppar eller låt den vara naturligt grön.


Julens-trender-nyheter-2022-Julkrans.jpg


Julens-trender-nyheter-2022-Blommor-och-buketter.jpg