Trender

Julens trender 2019

Julen står för dörren och det är dags att dekorera med blommor, granar och ljus för att skapa en mysig och stämningsfull högtid. Julens blomstertrender 2019 har en traditionell grund med nya inslag som utmanar traditionen.

Utmana traditionen! Advent är ett perfekt tillfälle att prova sig fram och testa nytt inför jul. Satsa på en lugn grund för det dukade bordet och lägg till några detaljer som får glimra ikapp med tända ljus och vackra blomsterarrangemang.

Blommor i djupa och dova toner

De klassiska julblommorna i traditionellt rött och vitt får i år sällskap av buketter och dekorationer i trendigt vinröda, aprikosa och rosa färgtoner. Överraska i jul med trendiga cymbidiumorkidéer istället för klassiska julblommor och kombinera dem med naturmaterial som kvistar av barrträd och eukalyptus för den rätta känslan.

Maffiga Lyxbukett, Lyxdekoration och Lyxplantering med orkidé innehåller alla tre cymbidiumorkidé och nejlika, som är vackra blommor med lång hållbarhet. 

Inred med bordeaux och guld

När julen nu närmar sig är det mysigt att göra om lite hemma med blommor, granar och ljus.
I årets julkollektion från Interflora finns det du behöver för att skapa en modern men stämningsfull jul. Färgerna går från bordeaux till guld. Krukor och vaser blandas med inredningsdetaljer som förstärker stämningen.

Pynta granen med naturen

Även denna jul är hållbarhet viktigt och det finns oändligt många sätt att skapa mer hållbara juldekorationer att pynta med. Dekorationer i halm, näver och papper är trendiga alternativ till de klassiska julgranskulorna.

Vill du ta in naturen kan du enkelt göra dina egna juldekorationer. Mossbollar blir otroligt fina att hänga i granen eller dekorera dukningen med. Du kan välja att ha dem naturella eller att klä dem med vackra blad som du fäster med snygga nålar.

 

Klassiska julblommor på ett nytt sätt

De klassiska julblommorna så som amaryllis, tulpaner och julstjärna är fortfarande stora favoriter i jul, men våga utmana traditionen genom att använda dessa favoriter på ett nytt sätt. Här ovan har floristen Sara-Lisa Ludvigsson låtit Spindelamaryllisens stjälkar krullat sig så att den kan stå direkt på ett fat med lite vatten. Ingen vas behövs och det blir en riktigt vacker dekoration! 

En rolig idé är att köpa röda jultulpaner på lök och samla kottar, grankvistar och ilex som man sedan dekorerar direkt på bordet!