Tips

Växtkassar - växter som trivs tillsammans

Känns det tomt i hemmets alla fönster. Med nya krukväxter, stora som små, får du enkelt ny energi till ditt hem. För dig som tycker det är svårt att välja passande krukväxter eller vill ha flera växter som passar ihop finns flera olika växtkassar. Här visar vi upp 5 stycken att inspireras av!

 

Lättskötta kassen

Är dina fingrar inte helt gröna än? Inga problem! Den lättskötta kassen innehåller aloe vera, silverranka och svärmorstunga, som alla tre inte behöver så mycket omsorg.

1280049-m1.jpg

Aloe vera är en av de mest lättskötta växterna som finns och vill stå ljust. Ge den vatten varannan vecka och låt jorden torka ut mellan vattningarna. Silverrankan med sina snygga silverstänkta blad behöver inte så mycket uppmärksamhet och kan placeras lite längre in i rummet. Svärmorstungan är känd för att klara nästan alla placeringar och behöver endast vatten när jorden är torr.

Dekorativa blad-kassen

Växter med färgrika och dekorativa blad spås bli en av årets största trender. Fyll fönster och hyllor med spännande växter som har vackra och lite annorlunda blad för att skapa dynamik till ditt hem. 

växttrender2022-begonia2.jpg

Dekorativa blad-kassen innehåller tre växter som alla har färgrika och dekorativa bladverk. Begonia pink polka dot har små rosa prickar på de vackra vinröda bladen, monstera monkey mask har ihåliga och spännande blad och Papuasköld har vågigt gröna och lila blad.

Hemmakontoret-kassen

Om du har flyttat hem kontoret och behöver inreda det med växter som du mår bra av är Hemmakontoret-kassen är bra början till ett bättre arbetsklimat. 

Växtkassar-hemmakontor.jpg

Kassen innehåller rundcalathea, murgröna och paraplyaralia. Växterna är noga utvalda för att skapa ett lugn, öka ditt humör och för att du ska kunna arbeta mer fokuserat och kreativt. 

Norrläget-kassen

Har du ett fönster som vetter mot norr och som du tycker är svårt att hitta växter till? Då gör Norrläget-kassen det enkelt för dig. Alla tre krukväxter i kassen är anpassade för att stå just i ett fönster med mindre sol.

Växtkassar-norrläge.jpg

Rundcalathea är en läcker växt med spännande bladverk. Den vill ha vatten när jorden känns torr på ytan och gillar att få bladen duschade lite då och då. Elefantöra är retroväxten som har gjort comeback och som du lätt kan ta sticklingar av. Ge den vatten en gång i veckan och låt jorden torka ut. Monstera är en klassiker som ger ett tropiskt intryck. Den gillar fuktigt klimat så spreja bladen regelbundet för att göra den glad.

 

Fönsterkassen

Fyll ett fönster med gröna växter som piggar upp. I Fönsterkassen har vi samlat växterna vit orkidé, bladbegonia och murgröna. Alla tre växterna passar bra tillsammans i ett fönster.

1280058.jpg