Tips

Så skapar du en mysig utomhusmiljö i höst

Hösten är en vacker årstid. Det finns ett vackert och dramatiskt färgspel i naturen, och luften är sval och krispig. Här ger vi dig tips på hur du skapar en fin utomhusmiljö att trivas i!

Uteplatsen

Genom att fixa i ordning och inreda uteplatsen kan du även njuta utomhus under hösten. Plantera fina växter i stora utekrukor, tänd lyktor och dekorera med kuddar och plädar. Men det är inte alla blommor och växter som trivs när nattfrosten smyger sig på.

Fint-ute-med-ljung-Interflora-3.jpg

Ljung är en vacker höstblomma, som ser trivs bra ute även i några minusgrader. Höstljungen Erica passar extra bra att plantera då den blommar rikligt och när blommorna fryser så behåller den sin fina färg. Du kan hitta ljung i flera olika färger, men vanligast är vita och rosa.

Så får du en inbjudande uteplats på hösten

  • Plantera vackra höstblommor tillsammans i grupper
  • Placera mysiga kuddar och plädar på stolar och bänkar
  • Tänd små och stora lyktor


Fint-ute-med-ljung-Interflora-2.jpg

 

Entrén

Låt din entré blomstra i höst för att skapa ett mysigt första intryck av ditt hem, du passera den flera gånger dagligen och det är här gästerna välkomnas. Plantera olika höstblommor i stora krukor som du placerar bredvid ytterdörren eller i trappen upp.

Fint-ute-med-ljung-Interflora-4.jpg

En vacker höstkrans på dörren ger ett hemtrevligt intryck och du möts av något fint varje gång du kommer hem. Du kan enkelt skapa en egen krans eller köpa en färdig på interflora.se.

I höstens dörrkransar är det fint att använda sig utav hortensia, ljung, eukalyptus, silverek och torkad harsvans.

Fint-ute-med-ljung-Interflora-5.jpg

Så får du en vacker entré på hösten

  • Gruppera höstblommor tillsammans i stora utekrukor
  • Häng en maffig höstkrans på dörren
  • Placera lyktor med ljus i trappen upp mot ytterdörren