Tips

Höstdukning i gröna toner

Nu när löven faller och höstvindarna börjat blåsa är det dags att samlas runt bordet igen, för de där middagarna som gärna får ta lite längre tid. Allra helst med levande ljus och vackra kvistar och blommor.

Duka till vardag och fest

För att få till en härlig dukning krävs inte särskilt mycket och inte heller måste det vara ett avancerat långkok som ska serveras. En vardagsmiddag är också värd att sätta guldkant på – det är känslan och tiden vid matbordet som räknas.

Fynda i skåp och på loppisar

Som servetter eller bordstabletter kan man använda sina allra finaste kökshanddukar. Det finns för det mesta att fynda i mängder på loppisar. Likaså vackra mässingsljusstakar i olika storlekar, som skapar en varm känsla. Att den ena ljusstaken är högre eller lägre än den andra gör ingenting, tvärtom.

Det är även fint att jobba med liknande eller ett par få utvalda nyanser för att få en enhetlighet och harmoni i dukningen. Här har vi till exempel valt att hålla oss till ljusa färger med en grå duk som bas. Vi har även blandat textilier med olika strukturer för en mer levande känsla.

Dekorera med grönt

Kronan på verket är de enkla, men vackra eukalyptuskvistarna som lagts slingrigt runt mässingsljusstakarna mitt på bordet. 

Sådär, middagen är redo att serveras!


Text och foto: Sandra Bergström
Interflora Sannegårdens Blomsterhall @sannegardensblomsterhall