Tips

Ljuvlig försommardukning med Sommarkänsla

Junikvällarnas magiska ljus lockar till uteliv. Låt inte tillfällena gå dig förbi! Bjud den du bryr dig om på en försommarmåltid under bar himmel.

Picknick i all ära men ett dukat bord i trädgården, eller varför inte i en glänta i björkskogen, gör måltiden speciell. Håll det enkelt! Naturens grönska, fågelkvitter och vindens sus i trädkronorna är storslagen scenografi.

Med fällstolar, ett bord, bordslinne, glas och porslin kommer du långt. Ljus i stormlykta bidrar med det lilla extra och Sommarkänsla i en vacker vas skapar ljuvlig feststämning.

Juni_dukning-1_2.jpg

Rosor, prärieklockor, klematis, krysantemum och grönt fångar blicken med elegant aprikoslila färgskala mot linnedukens naturligt oblekta nyans.

Juni_dukning-2.jpg

Knyt ett jutesnöre runt servetten. Stick in kniv och gaffel och dekorera med ett ax av något av sommarfältens fyra sädeslag. Här har vi använt korn med sina långa borst.

Juni_dukning-4.jpg

Skäm bort din gäst med en trerättersmiddag. Blåbär i en skål är lika gott som aptitretare som till efterrätt. Bär hör ju sommaren till och matchar ditt naturtema perfekt.

Juni_dukning-3.jpg

När solen till slut försvinner bakom trädtopparna finns plädar att värma sig med innan det är dags att packa ihop. Givetvis får buketten Sommarkänsla följa med din gäst hem.

Juni_dukning-5.jpg