Tips

Ljuvlig försommardukning i naturen

Junikvällarnas magiska ljus lockar till uteliv. Låt inte tillfällena gå dig förbi! Bjud den du bryr dig om på en försommarmåltid under bar himmel. Picknick i all ära men ett dukat bord i trädgården, eller varför inte i en glänta i björkskogen, gör måltiden speciell. Håll det enkelt! Naturens grönska, fågelkvitter och vindens sus i trädkronorna är storslagen scenografi.

Juni_dukning-topp.jpg

Med fällstolar, ett bord, bordslinne, glas och porslin kommer du långt. Ljus i stormlykta bidrar med det lilla extra och en maffig och somrig bukett i en vacker vas skapar ljuvlig feststämning.

Rosor, prärieklockor, klematis, krysantemum och grönt fångar blicken med elegant aprikoslila färgskala mot linnedukens naturligt oblekta nyans.

Juni_dukning-1_2.jpg  Juni_dukning-2.jpg

Knyt ett jutesnöre runt servetten. Stick in kniv och gaffel och dekorera med ett ax av något av sommarfältens fyra sädeslag. Här har vi använt korn med sina långa borst.

Skäm bort din gäst med en trerättersmiddag. Blåbär i en skål är lika gott som aptitretare som till efterrätt. Bär hör ju sommaren till och matchar ditt naturtema perfekt.

Juni_dukning-4.jpg  Juni_dukning-3.jpg

När solen till slut försvinner bakom trädtopparna finns plädar att värma sig med innan det är dags att packa ihop. Givetvis får den somriga buketten följa med din gäst hem.

Juni_dukning-5.jpg