Tips

Duka upp till höstmys

Välkomna hösten med varma färger och mycket naturmaterial! Duka upp, bjud in och sitt länge och njut av mat och prat (och blommor!) i goda vänners lag. Tillsammans med vännerna på Cervera vill vi här inspirera till sköna middagar, inramade av höstens härligaste blomsterprakt.

– Hösten är så mycket mer än orange, gult och rött. Jag vill gärna ha djup i färgerna, säger floristen Sofie Danielsson Söhr som skapat de vackra binderierna.

– Jag föredrar en blandning av många sorters blommor i olika färger. Hellre purpur, vinrött och brunt än starkt orange och rött, som många vanligtvis förknippar med den här säsongen. Tillsammans med bär och frukter av olika slag förstärks den höstiga känslan, säger hon.

Vilda och vackra buketter

Ett tips är att göra många små buketter av sensommarens färgstarka favoriter som chokladblomma, dahlia och solhatt blandat med björnbär, nypon och jordärtskocka. Resultatet blir vilt och vackert! Är du sugen på att slå på stort? Plocka blommor och grönt från trädgård och natur och kombinera med spännande köpeblommor! Gul klänglilja (gloriosa) och orkidéer ger en exotisk touch till din dekoration.En oblekt linneduk är en fin grund för dukningen, som har ett naturligt tema. Det som kanske inte passar in kan alltid kamoufleras – här har till exempel några magnoliablad nålats ihop som ett foder runt en vas.

Mogna äpplen och höstlöv är perfekta som dekoration.