Tips

Fira Eurovision med glammiga blommor

Vårens största tv-sända musikfest, Eurovision Song Contest i Malmö, har dragit igång. Vad kan då passa bättre än att bjuda in till hemmafest med Eurovisiontema? Glammiga blomsterdekorationer med modiga färger och trendig 90-talskänsla gör kvällen oförglömlig.

1. Assymetri och oversize

Inom mode är det oversize, överdimensionerat, som gäller – och du vill förstås inte vara sämre när du klär dig själv och din fest i blommor. Försiktighet gäller inte en Eurovisionkväll. Våga lämna din bekvämlighetszon – var lite gränslös; välj starka färger och effektfulla detaljer.

I år säger trenden att buketter ska vara stora och blomrika medan vasen eller krukan kan vara liten. En cool asymmetri som drar blickarna till sig, perfekt för en temakväll som denna. Tänk på samma sätt när det gäller blomsterprydda servettringar, huvudkransar och blomstersmycken. Din lokala florist kan hjälpa dig om du beställer i tid inför festen. Du kan förstås också köpa hem snittblommor, blomstertejp och ståltråd och pyssla själv. Var kreativ!

2. Perfekt present

– Det är roligt med blomsterdiadem och accessoarer till fest, säger Interfloras florist Sara-Lisa Ludvigsson, som samtidigt vill slå ett slag för wow-blommor som present.

– Blommorna ska inte spela andrafiolen, som ett tillbehör till ett paket. Nej, det är den optimala presenten, som mottagaren kommer ihåg för resten av livet. Då pratar vi blommor för 1500 kr och uppåt. Det är mitt bästa tips. Gå ihop och slå på stort tillsammans! Doftminnet sitter starkt, så våga ge bort blommor med doft. Det är en upplevelse och en produkt i ett – som ett restaurangbesök, men blommorna håller längre än en middag, säger hon.

3. Välj wow-blommor

Blomsorter som känns extra lyxiga och glamourösa är vandaorkidé, flamingoblomma (Anthurium), klänglilja (Gloriosa) och andra exotiska sorter. De kan kombineras med säsongsblommor som narcisser, tulpaner, syrener och svulstiga pioner.

Eurovision_exotisk.jpg

– Amaranthus (rävsvans) och solros är också klockrena val om man vill hämta inspiration från 90-talet, säger Sara-Lisa.

Oavsett vad du väljer – det viktiga inför en Eurovisionfest är förstås att våga ta i från tårna, som en vinnare. 

3 tips för festen

  1. Blommiga isbitar
  2. Storslagna bordsdekorationer
  3. Blomstersmycken