Tips

Färgsprakande blomsterfyrverkeri till nyårsdukningen

Snart är det dags att duka upp till årets sista och kanske största fest. Visst vore det härligt att gå emot de klassiska vita blommorna under nyårsfirandet och istället fira in det nya året med en färgsprakande nyårsdekoration? Tillsammans med floristen Sofie Danielsson Söhr har vi tagit fram ett gäng arrangemang och dekorationer att inspireras av inför nyårets festligheter. 

Här hittar du våra blommor till nyår

Vita blommor och en stilren dukning är det mest traditionella för nyårsbjudningar, men som en motpol till årets skandinaviska och rena trender kommer dekorationerna till nyår som ett efterlängtat uppbrott. Floristen Sofie Danielsson Söhr presenterar istället ett färgsprakande blomsterfyrverkeri som både är iögonfallande och garanterat skapar många samtalsämnen.

- Det känns som att man ofta tar en snabb utväg och kör med säkra kort inför nyår. Med många olika färger kan du på ett roligt och lite nytt sätt skapa samma känsla, berättar Sofie.

Ta ut svängarna

– Jag tycker att det bästa är att våga ta ut svängarna lite, tänk inte bara vitt och grönt! Jag tror inte på "less is more" utan i princip alltid "more is more", säger Sofie och skrattar till.

Blandningen mellan cerise, gula, orange, rosa och lila blommor låter helt galen, men resultatet blev ljuvligt. Att blanda snittblommor med krukväxter gjorde att dekorationerna kändes väldigt moderna och nyskapande. Till det hela användes en turkos duk för att förstärka färgerna ytterligare. Visst ser det inbjudande ut?

Glas, bricka och apa kommer från Cervera.