Tips

Midsommardukning i det gröna

Vill du lägga lite extra tid på midsommardukningen i år? Varför inte flytta ut midsommarbordet på en vacker äng omringad av grönska och blommor. Utomhus finns massor av möjligheter att skapa en mysig tillställning och bjuda gästerna på det lilla extra. 

Blommor som riddarsporre, pion och dahlia är riktiga sommarklassiker. Välj färger som korall, aprikos och blått och låt blommorna ta plats och skapa en fin kontrast mot det gröna runt om. 

Hylla naturen och duka med en naturfärgad linneduk och matcha med vackert porslin och servetter i jordnära toner. 

Skapa en effektfull dukning genom att sprida ut blommor i mindre vaser och placera ut längst bordet. Då får alla ta del av blomstret! Vi har valt att kombinera glasvasen sign no 1 och en cylinderformad glasvas för den här dukningen. 

Låt midsommarkransen vara en del av dukningen och dekorera varje plats med en unik blomsterkrans. Se alla våra blomsterkransar här! 

En vacker detalj är att sticka in en mindre blomma eller kvist i varje gästs servett som de kan sätta i håret eller i kavajfickan för att känna sig midsommarfina. Ett enkelt sätt att tillföra grönska!