Tips

Vackra dukningar till vårens middagar

Middagsdags - från den enkla, stilrena dukningen till det avancerade och pampiga blomstermolnet. Här får du inspiration till tre olika dukningar som förhöjer upplevelsen vid vårens festligheter.

Dukning_avancerad_liggande.jpg


Dukning enkel

Det här är en stilren dukning som inte kräver så många blommor eller särskilt avancerad teknik. Fakirer är placerade i vackra fat där vattnets speglingar förstärker känslan. I fakiren kan man sticka ner lökblommor, enstaka blommor från trädgården eller kanske en blomma från pelargonen i fönstret. Förstärk färgskalan genom att plocka upp blommornas färger i duken, servetterna och ljusen. På bordet finns också småvaser täckta av små videkissar för en personlig och kreativ känsla.

IMG_8045.jpg

IMG_8023.jpg

Blommor i dukningen: Tazetter, skilla på lök, kungsängslilja, tulpaner och pärlhyacinter på lök, pelargon.

IMG_8014.jpg


Dukning mellan
 

Här har vi använt oss av vasen ”Varios”. Vasen fungerar ypperligt till olika sorters bordsarrangemang med sina hål på toppen som gör det väldigt enkelt att arrangera blommor i. Beroende på antalet vaser kan blomsterarrangemanget varieras från enkelt till pampigt. I denna dukning har vi använt oss av fem stycken vaser för att få en riktigt maffig känsla. Vid val av material, tänk på att använda kvistar och blommor av olika karaktär och längd, det ger en mer spännande känsla. Välj gärna någon blomma som sticker ut i en härlig sväng. Ett tips är att ha en ”växande känsla” i tanken när man arrangerar blommorna, lägre blommor längst ner och högre nivåer stigande.

dukningmellan.jpg

IMG_7926.jpg

Blommor i dukningen: Prunuskvistar, magnoliakvistar, franska tulpaner, anemoner, frittelaria, fjärilsanemoner, viburnum.

Dukning_mellan_IG.jpg 


Dukning avancerad

Den här pampiga dukningen med extra allt är skapad som ett fluffigt vårmoln där gästerna sitter under alla blomster. Önskar man ett sådant här pampigt arrangemang rekommenderas att kontakta en duktig florist.

avanceraddukning1.jpg 

IMG_7722.jpg

IMG_7735.jpg

Blommor i dukningen: Olika typer av franska tulpaner, ranunkler, asparagus, anemon, frittelaria, spirea, jasmin.