Tips

Julvackert hos influencern och fotografen Angelica Svanström

Hemma hos influencern och fotografen Angelica Svanström i Södertälje är julen klädd i röda blommor. Julros, amaryllis, anemon, skimmia och nejlika fyller granens alla grenar. Självklart matchar både klappar och julbord. Nu är hon och barnen Lova och Rio redo för mys – helst i pyjamas.

FLORISTISK IDÉ HEIDI MIKKONEN & ELIN JACOBSSON
FOTO IDHA LINDHAG STYLIST SOPHIA BRATT/AGENT BAUER


Till vardags är hennes inredningsstil en mix av minimalism och Medelhav, en perfekt grund när man vill vara kreativ och skapa stor effekt med julens pynt. Interfloras florister Heidi Mikkonen och Elin Jacobsson stod för det floristiska hantverket hemma hos Angelica och hennes man. De började med att binda fast små glasrörsvaser på granens stadiga grenar. Julstjärnor liknar stora rosetter och passar perfekt att sätta i om man snittar stjälkarna korta. Ett annat tips är att välja blomsorter som antingen är tåliga eller torkar fint, till exempel nejlikor, skimmia, orkidéer och ilex med röda bär. Angelicas gran kläddes även med anemoner, torkade clementiner, kanelstänger och små vaxade paradisäpplen, som finns att köpa i blomsterbutiker.


Angelica älskar resultatet och när hon lät sina följare tjuvtitta på sin blomstrande gran fick hon mängder av kommentarer.

– Jag har aldrig fått så mycket reaktioner, det var nästan mer kärlek till granen än när jag födde barnen haha. Men den är magisk! Jag förstår dem! Vem har sett något liknande innan? Den är overkligt vacker.

Vad längtar du mest efter när det närmar sig jul?
– Åh allt! Att sätta på julmusik och baka med familjen, strosa runt i huset i pyjamas, tända ljus och varva ner. Men mest av allt att pynta tillsammans med barnen och klä julgranen.


Vilka är dina topp tre för att fixa julmyset hemma hos er?

– Alltid ha tända ljus, göra pepparkakshus och hugga egen julgran.

Vad har ni för jultraditioner i din familj?
– Mamma har alltid gått all in på julen med tomtar i alla hörn och julmusik i bakgrunden ända från november. Men det viktigaste har alltid varit att få vara tillsammans. I min familj gosar vi i pyjamas hela julledigheten. Det är knappt så vi gör oss till på julafton. Julen för oss är närhet, mys och god mat.

Vad vill du inte vara utan på julbordet?
– Mammas äggstuvning, sill och potatis.

Vilka julblommor pyntar du med hemma?
– Jag älskar amaryllis i alla dess färger!

 

 Vilket är ditt bästa julpyssel?
– Vi har en låda med pyssel som jag samlat på mig genom åren. Jag slänger inget, bara fyller på. Allt från sidenband till fina papper och kartonger. Vi ställer fram den och bara kör, inspirerade av två pysselböcker från Sofia Vusir Jansson, en heter Hidden places och den älskar både jag och barnen.