Tips

4 tips till juldukningen

Julen står för dörren och middagar och festligheterna avlöser varandra. Imponera på dina gäster med extra guldkant på dukningen genom blomsterarrangemang av julens vackraste blommor. Även små detaljer skapar en festlig känsla - Här får du fyra tips till en inspirerande dukning i jul.


1. Maffiga blomsterarrangemang 

En bordlöpare av snittblommor i små vaser är maffigt och effektfullt. More is more, är ett hett tips. Tricket är att arrangera en lång rad av ljusstakar och småvaser från bordets ena ände till den andra. Blanda former, strukturer och storlekar. Fyll på med snittblommor så som nerine, amaryllis och anemoner när du dukar till julens middagar.

4-tips-till-juldukningen-1.jpg


2. Färska blommor som detaljer

Håll ihop dukningen i färg och uttryck. Lägg olika blommor och kvistar på servetterna, knyt jutesnören runt om. Använd till exempel gran, julros, lingonris eller något annat som hör skogen och naturen till.

4-tips-till-juldukningen-3.jpg


3. Levande ljus bland blommorna 

Levande ljus direkt i blomsterdekorationen är verkligen stämningsfullt och vackert. Men glöm inte hålla koll på ljusen och var noga med att blåsa ut dem innan ni lämnar bordet.

4-tips-till-juldukningen-4.jpg


4. Hyacint och tulpan på lök

Det går jättebra att dekorera med blommor direkt på lök. Ta bort jorden från lökväxterna och placera på bordet så det ser ut att växa direkt upp ur duken. Övriga blommor är bland annat julros, hyacint och tulpan på lök, ornituogalum, nerine, taklök, torkat och grönt.

4-tips-till-juldukningen-5.jpg