Tips

4 tips till juldukningen

Imponera på dina gäster i jul! Sätt guldkant på dukningen med julens vackraste blomsterarrangemang. Även små detaljer skapar festlig känsla. Utgå från devisen ju mer desto bättre för maximal wow-känsla. Här får du fyra tips!

 

1. Maffiga blomsterarrangemang 

En riktigt maffig julbukett är effektfullt, men more is more är ett hett tips. Matcha med småvaser med kort snittade blommor, julpynt och ljus i röda toner. Blanda former, material och strukturer. Snittblommor som nerine, amaryllis och anemon är fina när du dukar till julens middagar. Har du möjlighet att hänga något i taket över bordet? Gör en blomsterkrona eller om du vågar dig på ett mer avancerat projekt, bind ett blomstermoln.

4-tips-till-juldukningen-1.jpg


2. Färska blommor som detaljer

Håll ihop dukningen i färg och uttryck. Med en neutral och naturnära bas hamnar blomsterdekorationerna i fokus. Duka gärna med linneduk och servetter i bleka eller dova toner. Lägg olika blommor och kvistar på servetterna, knyt jutesnören runt om. Använd mjuktall, julros, lingonris eller något annat som hör skogen och naturen till.

4-tips-till-juldukningen-3.jpg


3. Levande ljus bland blommorna 

Levande ljus direkt i blomsterdekorationen är verkligen stämningsfullt och vackert. Lek med olika höjder och tjocklekar om du vill. Det finns en mängd olika längder på stearinljus och det är fint att blanda handstöpta ljus med avsmalnande topp med kortare kronljus. Ljusstakarnas höjd och stil hjälper till att variera uttrycket. Blanda som du känner för! Men glöm inte att hålla koll på ljusen och var noga med att blåsa ut dem innan ni lämnar bordet.

4-tips-till-juldukningen-4.jpg


4. Hyacint och tulpan på lök

Det går jättebra att dekorera med blommor på lök. Skaka bort jorden från lökväxterna, skölj, torka med lite hushållspapper och placera på bordet så att det ser ut att växa direkt upp ur duken. Övriga blommor är bland annat julros, hyacint och tulpan på lök, ornituogalum, nerine, taklök, torkat och grönt. Visst känns det som en bild hämtad ur en saga!

4-tips-till-juldukningen-5.jpg