Påskens blommor

Tulpaner, påsklijor, nejlikor och vide i starka och härliga färger hör våren till. Börja påskpynta tidigt för att få in en bit av våren hemma eller skicka en påskbukett för att önska glad påsk. Vi visar dig favoritblommorna till påsk!

Solgula tulpaner

Tulpanen är mångas favoritblomma på våren och i påsk känns tulpanerna mer rätt än någonsin! En bukett med solgula tulpaner ger ordentligt med påskkänsla och härlig energi. 

På interflora.se har vi flera uppiggande tulpanbuketter i enhetliga eller blandade färger. 

För att hålla din tulpanbukett fin länge är det viktigt att du snittar dem med en skarp kniv, använder en ren vas och fyller på med lite kallt vatten i taget.

Läs också: Blomfakta om tulpaner

Uppiggande påskliljor

Den blomsort som mest förknippas med påsken är helt klart påskiljor! De majestätiska blommorna präglas av sin rika gula färg i mitten av blomhuvudet som är omgivet av vackra kronblad i vitt eller gult.

Påskliljorna finns både som plantering och som snittblomma. 

 

Vide

Vide är ett vårtecken som får oss att längta efter mer värme och ljus. Med sina ludna blommor är de väldigt fina att ha ensamma i en vas, i en bukett med tulpaner eller i en plantering. 

Buketten Tulpaner och vide och planteringen Vårplantering är populära att skicka i påsk när man vill skicka något mer vårigt.