Tips

Vacker dukning till påsk

Påsken är högtiden då man gärna dukar lite extra fint på middagsborden. Påskblommor och ägg tillhör de verkliga klassikerna. Ett tips är att kombinera dessa traditionella dekorationer med material från skogen och andra blommor för att skapa en ännu mer inspirerande dukning.

Påsk-Dukning-Liggande.jpg


Låt bordet blomstra

Rama in påskdukningen och låt det blomstra med en stor blomsterkrans mitt på bordet. Här har vi gjort en krans av klassiska påskblommor, så som tulpaner och påskliljor, tillsammans med kungsängslilja, viburnum, anemoner, syren, nejlika, eukalyptus och asparagus. Under kransen har vi placerat dekorativa påskägg och vanliga bruna hönsägg. 

Påsk_Dukning_7.jpg  Påsk_Dukning_5.jpg

 

Dekorativa påskägg

Dekorativa påskägg av videung blir ett roligt inslag i påskdukningen. Ha dem bara för dekorationen skull eller fyll dem med praliner så att gästerna får en överraskning när de öppnar äggen.

Se hur du gör egna dina egna trendiga påskägg >

Påsk_Dukning_3.jpg  Påsk-Dukning-Ägg.jpg

 

Det lilla extra

Gör det lilla extra för gästerna genom att dekorera tallrikarna. Här får ett snapsglas agera minivas till en söt blomma. Placeringskort är fint att ha vid varje plats. Här har kortet fästs i en tulpanlök.

Påsk_Dukning_8.jpg  Påsk_Dukning_1.jpg