Möt våra florister

Sarah Angelsiöö: Jag vill att blicken fastnar

Floristen Sarah Angelsiöö driver Interflora Gullvivan, en av Stockholms äldsta blomsterbutiker med anor från 1905. I år har hon också gjort blomsterdekorationerna till Interfloras väggalmanacka för 2024, som finns i begränsad upplaga i Interflorabutiker runt om i landet. 

– De senaste åren har min floristiska stil utvecklats mot att bli mer blommig, tuff och trendig. Jag försöker skapa något annorlunda, med en karaktär som folk ska känna igen. Något som gör att blicken fastnar, säger hon.

Sarah_Almanacka.jpg

Sarah jobbar ofta med texturer och kombinerar gärna en blank flamingoblomma (Anthurium) med en hortensia eller en fluffig ros, som hon viker ut bladen på. På väggalmanackans bilder syns även spännande orkidéer och rävsvans med långa hängande ax. Allt är utvalt med fingertoppskänsla för färger, former och aktuella trender. 
– Jag inspireras av florister utomlands och kollegor här h
emma, men också av olika miljöer och färger, berättar hon.


Inspirationen finns även inombords och hon plockar fram den när hon låter händerna skapa fritt. Ett tillstånd som man kan beskriva som ett kreativt flow.
– Det är något som sker utan att jag vet exakt hur resultatet ska bli från början, säger hon.

Fotograferingen för Interfloras almanacka gjordes i en stängd sal på barockslottet Skokloster i Uppland. Slottet uppfördes under stormaktstiden på 1600-talet, men blev inte helt klart. Här fick Sarah Angelsiöös floristiska hantverk blomstra med den historiska miljön som en magnifik inramning.

"Mitt hjärta slår lite extra för bröllop"


Namn:
 Sarah Angelsiöö.

Butik: Interflora Gullvivan Stockholm.
Tycker om: Att låta hantverket spreta.
Styrkor: Entusiastisk, driven och kreativ, med en egen stil.
Favorituppdrag: Bröllop.



Sarahs tre bästa tips:

  1. Var noga med skötseln av blommorna – ren vas, friskt vatten och inga blad under vattenytan.
  2. Våga blanda torkade blommor med färska.
  3. Snitta blommorna med en vass kniv, inte med kökssaxen!