DIY

Så gör du blommiga isbollar i ballonger

Imponera på dina gäster med blommor i isbollar! Vackert, kylande och festligt i ishinken där drycken förvaras. Så här gör du för att lyckas!

DIY-Isbitar-ballong-artikel-teaser.jpg

1 Välj passande blommor

Vilka blommor du väljer spelar mindre roll om isbollarna ska ligga i ishinken för att hålla flaskor och burkar kylda. Ska du däremot lägga isbollarna i en bål eller direkt i glas behöver du ha koll på att de är ätbara. Här hittar du exempel på ätbara blomsorter från den ekologiska trädgården.

Våra isbollar ska bara fungera som kylklampar i ishinken och då är rosa eller aprikosfärgade snittrosor både sommarfina och effektfulla. Klipp av rosorna direkt under foderbladen och lämna bara någon centimeter kvar av stjälken.

DIY-Isbitar-ballong-artikel-3.jpg DIY-Isbitar-ballong-artikel-4.jpg

 

2. Preppa ballongen

  1. Tänj ut öppningen på ballongen så mycket du kan och be någon annan pilla ner blomman, eftersom det kan vara lite trixigt att göra det själv.
  2. När det är klart trär du ballongen på kranen och spolar i kallvatten.
  3. Knyt ballongen och lägg den i frysen. Om du är noga med att den ska bli helt rund så kan det vara bra att vända på ballongen efter en stunds frystid, så undviker du att den blir platt på ena sidan.

DIY-Isbitar-ballong-artikel-2.jpg

 

3 Fyll ishinken

  1. Känn efter så att isbollarna är genomfrusna.
  2. Klipp upp ballongerna med en sax.
  3. Plocka fram ishinken och lägg några isbollar i botten och ställ i flaskan. 

DIY-Isbitar-ballong-artikel-5.jpg

 

4 Matcha med blomsterservetter

  1. Det är en ganska liten insats att frysa in isbollar, men det ger stor effekt. Ingen kommer att missa dem! Matcha med enkla blomsterservetter.
  2. Använd pappersservetter som du viker i trekanter.
  3. Fäst en blomma, till exempel en prydnadstistel som håller sig fin länge, i hörnet med hjälp av ståltråd/blomstertråd.
  4. Stick in besticken i servetterna. Nu kan gästerna komma!

imagewh6h.png  DIY-Isbitar-ballong-artikel-7.jpg

DIY-Isbitar-ballong-1.jpg