Visa att du tror på kärleken
med Sveriges Långsammaste Blomsterbud


Det är 2020 och vi lever i en tid där mycket blivit utbytbart. Trenden är att vi får allt svårare att satsa långsiktigt på våra relationer. Men mitt i all valmöjlighet och flyktighet – finns det något större än att visa att man tror på kärleken?

TA FRAM DIN MODIGA SIDA PÅ ALLA HJÄRTANS DAG 14/2


Nu kan du visa att du tror på kärleken genom att skicka en bukett till framtiden.

Beställ blommor på Alla hjärtans dag till den du inte vill vara utan – och du har möjlighet att lägga till en bukett som levereras samma dag om tre år. Berätta att vad som än händer kommer personen vara lika viktig för dig då som nu.

SE FILMEN SVERIGES LÅNGSAMMASTE BLOMSTERBUD

Hur kan en blomsterhälsning till framtiden se ut? Ta en minut och se vår romantiska och inspirerande film. Låt den ta fram din modiga sida på Alla hjärtans dag.

Citattecken.png

Tillit är en av de allra viktigaste ingredienserna för att en relation ska hålla över tid. Oavsett om det handlar om vänskap eller kärlek måste tillit byggas kontinuerligt, vilket vi lätt glömmer bort när vardagen och livspusslet tar över.

Men tillit kräver inte storslagna gester – tvärtom! Det är de små sakerna som visar att du bryr dig som är allra viktigast för att hålla kärleken vid liv. Ett blombud som kommer fram tre år framåt i tiden är ett "leap of faith" som manifesterar att ”jag tror på oss och vill att det vi har ska bestå", vilket är en tydlig signal på att jag har tillit till vår relation.


Jacqueline Joo, relationsexpert och KBT-terapeut

Relationsexperten Jacqueline Joos tips: Så investerar du i en relation


1. Se varandra, på riktigt! Dagens stress gör att vi tar varandra för givet. När din partner vill berätta något, lägg undan mobilen och ge hen din fulla uppmärksamhet. Avsätt även tid för längre djupare samtal.

2. Vardagslyxa till det. Att gå på ”date night” är vi generellt sett dåliga på i Sverige, kanske för att vi tror att vi måste slå på stort. Men en finare tisdagsmiddag med tända ljus hemma är viktigare än en dyr weekend-resa.

3. Uttryck uppskattning. Tacka din partner när hen har plockat undan disken, även om du tycker att det är en självklarhet, och berätta för din vän eller familjemedlem hur mycket de betyder för dig. Vi tänker ofta finare saker om varandra än vi yttrar, tyvärr.

4. Ta ansvar för dina handlingar – och säg förlåt. Konflikter handlar oftast om missförstånd och onödiga försvarsstrategier. Försök att se din del i det hela och sätt dig in i och ha förståelse för din motparts situation, så kommer ni närmre varandra. Detta är lika viktigt i en parrelation som med familj eller vänner.