Trender

Vårens blomstertrender 2017

Under det senaste åren har det blivit ännu mer trendigt att inreda hemmet med blommor och gröna växter. 2017 blir inget undantag. Tvärtom, det gröna tar mer plats fast på ett nytt och annorlunda sätt.

Snittblommor

Att ha en väldoftande och vacker bukett blommor hemma är alltid inne, oavsett trend. I vår får snittblommorna ta plats på fler ställen än bara i buketter. Vi kommer bland annat att hitta dem i maten, som bordsdekorationer och som stilleben i små vaser.

När det gäller färg och form på buketter så kommer vi att se stora, yviga och färgglada buketter. Några blomsorter som känns extra trendiga i vår är anemonervaxblomma och tistlar. Vårt bästa tips är att våga blanda olika färger och blomsorter, så som röda, lila och gula blommor.

 

Krukväxter

Grönt ses som årets färg och det är även gröna växter som är mest trendiga och populära i våra hem. Så det har aldrig varit mer rätt att fylla hemmet med gröna växter på fler ställen än bara på fönsterbrädan. För att få plats med krukväxter kan du arbeta på höjden med hjälp av amplar, hyllor eller en hög med tidningar.

Det många av årets trendiga växer har gemensamt är dess dekorativa och spännande blad. Några av dem är Alocasia Sarian och olika sorter av Calathea. En trend som sticker fast är kaktusen. Om du ska satsa på en taggig växt vår är High Chaparall (Euphorbia Trigona) ett hett val. Monsteran är fortfarande trendig, även som mönster på textilier och produkter.

Vaser och krukor

Även i år ser vi fokus på gedigna naturmaterial för krukor och vaser av bland annat keramik och återvunnet glas. De får gärna vara drejade och av grova material. Det är även viktigt att använda krukor som inte bara passar inredningen utan även växtens utseende och attityd. Färgerna på vårens krukor och vaser får gärna vara i vårens färger; grönt och blått.