Tips

Inred hemmakontoret med gröna växter

Många tillbringar stora delar av sina dagar på jobbet och därför är det viktigt att skapa en lugn och inspirerande arbetsplats. Här ger vi dig tips på hur du inreder hemmakontoret med gröna växter.


 

Sundare arbetsmiljö

Genom att inreda med gröna krukväxter skapar du en snyggare och mer inspirerande arbetsplats. Växterna skapar ett lugn, lyfter ditt humör och gör att du kan arbeta mer fokuserat och kreativt. Om inte det var bra nog så har krukväxter förmågan att absorbera skadliga ämnen, filtrera damm i luften från till exempel datorer och öka luftfuktigheten i annars torra hem eller kontorslandskap.

Växter_till_kontoret-1.jpg

Varje växt har sina egna positiva egenskaper som bidrar till en sundare arbetsmiljö. Om du vill ha ett snabbt resultat kan du satsa på växter så som aloe vera, benjaminfikus, ormbunke eller murgröna.

Utgå från dina förutsättningar

Precis som på arbetsplatsen så har alla kontorsplatser sina egna förutsättningar när det gäller ljusförhållande och utrymme. Börja med att kolla om det är mycket, lite eller lagom med ljus vid din kontorsplats i hemmet och välj sedan växter därefter.

På skrivbordet passar det ofta med lite mindre växter som inte tar så mycket plats. Jobba sedan med mellanstora och stora växter på fönsterbrädan, i en bokhylla eller på golvet.

Och kom ihåg – ju fler växter desto bättre!