Tips

Juldukningar – tre olika stilar

Julen är högtiden då vi dukar, dekorerar och pyntar med blommor för att skapa en stämningsfull känsla hemma. Elegant vitt, trendigt bordeaux eller klassiskt rött – vilken stil väljer du? 

Stilfullt vitt

Den vita julen bjuder på vackra ljusa blommor och inredning i skandinavisk stil. Dekorera med vit amaryllis, vide, julrosor och rosor i ljusa toner för att få till känslan. Den stilrena, vita julen passar för både jul och nyår – eller hela vintern.

Här har vi dukat upp för en middag i vitt och naturfärger där blommorna får stå i centrum. Material som kristall, trä och sten ger dukningen en elegent och lyxig känsla. Den maffiga och vackra dekorationen Strålande vinter, med vide, amaryllis och gran, har vi placerat bredvid bordet för att rama in dukningen och mitt på bordet står den stilrena buketten Vinterdröm, med bland annat rosor, taklök och nejlikor.

Pricken över i:et är den effektfulla kransen i fönstret som är gjord av olika sorters eukalyptus och gran. Se hur du binder din egna krans med vårt kranskit!

På bordet ligger en beige duk i linne och tallrikarna är en blandning av sten, keramik och trä. I de djupa skålarna ligger en vacker pappersdekoration i kopparfärg som hämtar upp trätallrikarnas färgton fint. I de mindre kristallvaserna står små buketter av julrosor och eukalyptus. På servetterna har vi dekorerat med taklökar och kvistar av gran.

På den här delen av bordet står dekorationen Vinterdröm, med rosor, nejlikor, blandat grönt och julkulor.

Trendig bordeaux

De trendigaste julblommorna går i dova, djupa färger så som vinrött, aprikosa och rosa. Amaryllis, cymbidiumorkidéer, nejlikor och taklökar är blommor som passar bra för att få till stilen. Denna trend utmanar traditionen och passar dig som vågar testa något nytt i jul! 

Satsa på en lugn grund för det dukade bordet och lägg till några detaljer som får glimra ikapp med tända ljus och vackra blomsterarrangemang. 

Mitt på bordet står en trendig Lyxbukett i vinrött och aprikos, som drar blickarna till sig. Orkidén cymbidium står för färgprakten tillsammans med nejlika, skimmia, rosépeppar, taklök, ädelgran, eukalyptus och julkulor.

För att få till den trendiga stilen har vi här dukat på både höjden och bredden. Bakom bordet står en Lyxplantering med orkidé, som är en trendig julplantering i rosa och röda färgtoner.

Middagsdukningen är gjord på ett vackert korkbord med tallrikar i blåspräcklig keramik och mörkbruna vinglas. Bordet har dekorerats med, förutom blommor, pappersdekorationer i vinrött och koppar, en ljuslykta och guld som glimmar.

På tallrikarna ligger det servetter med servettringar gjorda av cynbidiumorkidé, gröna kvistar och ett matchande band.

Klassiskt rött

Den klassiskt röda julen känns alltid aktuell, oavsett trender. Maxa den klassiska julen med blommor i röda färger och gulddekorationer. Rosor, tulpaner och amaryllis tillsammans med ädelgran, eukalyptus och tall sätter känslan för den klassiskt röda stilen.

Här har vi dukat upp för glöggmingel med röda och klassiska blommor tillsammans med ljushållare, skålar och dekorationer i skimrande guld. Dekorationen Juldröm som är fylld av ros, nejlika, skimmia och blandat grönt skapar stämningen på bordet. 

I mindre glasvaser hittar du vacker snittamaryllis tillsammans med gran och eukalyptus.

Över den öppna spisen hänger en vacker julkrans i rött och grönt som förgyller julstämningen under glöggfesten. Kransen är bunden med blandat grönt, röda nejlikor och ilex.