Tips

Duka mysigt i sensommartid

Än finns det tid att njuta av sommaren. Ta vara på allt som augusti erbjuder – bjud in till picknick, kräftskiva eller skördefest. Här är tre mysiga sensommardukningar.

 

1. Kräftskiva i trädgården

När augustihimlen är mörk, månen rund och värmen dröjer sig kvar in i kvällen är det dags för kräftskiva. Duka till fest med sensommarblommornas mogna färgpalett som inspiration. Matcha med detaljer av naturmaterial som jute, keramik och linne. Håll det enkelt för en rustik stil.
Här utgår dukningen från en stor vas med sensommarblommor i mörkgula, aprikos och rosa toner. Låga buketter och snitt i minivaser förstärker det blommiga.

Glöm inte vimplar och mysbelysning! Häng ljusslingor i närheten av bordet. Levande ljus är också ett måste, helst i lyktor eller ljusstakar med glasrör som skyddar mot kvällsbris och vind.

 


2. Skördefest

Nu mognar det i odlingar och rabatter. Dekorera middagsbordet med det bästa av två världar. Gör buketter av sensommarens färgstarka favoriter som chokladblomma, dahlia, solhatt och blanda med kvistar av björnbär, nypon och jordärtskocka. Vilt och vackert!

Eller duka till middag utomhus med äppelpaj och bordslinne i naturliga nyanser. Gör små buketter av dahlior och sätt i låga vaser. Blockljus ger stämning om kvällen blir lång.

 

3. Picknick med vacker vy

Anspråkslöst och underbart – en picknick innebär inga förpliktelser. Men om du bestämmer dig för att göra det lilla extra blir effekten desto större! Packa duk, servetter, finporslin, glas och bestick i charmiga korgar. Glöm inte blommor att dekorera picknikfilten med. Har du möjlighet att förbereda din lyxpicknick – ställ några lastpallar på platsen innan, så har du ett bord när det är dags. Lägg ut dynor som sittplatser.