Tips

Blomstrande festdukning

Blommor gör kalaset roligare, festen finare och borden mer inbjudande. Här visar vi hur du kan dekorera med blommor till sommarens fester.

På sommaren duggar kalasen tätt; skolavslutningar, avtackningar, midsommarfester, bröllop, födelsedagsfiranden, grillfester… Är du gäst är det enkelt att göra sig populär – ge blommor till värden eller skicka ett Blommogram som anländer innan gästerna. Om det är du själv som bjuder in till sommarfest så följer här lite tips och inspiration på hur du kan göra bordsdukningen extra blomstrande!

Stjärnfloristen Sofie Danielsson Söhr jobbar med volym och känsla när hon arrangerar denna maffiga bordsdekoration. Vilda och yviga blomsterdekorationer är helt rätt just nu! Låt det gärna vara lite luft mellan blommorna – på så sätt syns varje enskild blomma bättre och du behöver heller inte använda lika många.

TIPS TILL SOMMARDUKNINGEN:

Våga färg och våga blanda blomsorter! 

Doftande örter och klassiska krukväxter passar alldeles utmärkt som snittblommor i en sådan här frodig dekoration.

Sprid ut blomstren

Det är lätt att man fokuserar på den stora bordsdekorationen och glömmer alla andra små ställen där det kan göra sig fint med blommor. Underbar sommarkänsla!

Långa och frodiga girlanger med istuckna blommor är perfekta som bordsdekorationer! 

De är låga så att man ser bordsgrannarna men ger ändå en grönskande och härlig känsla. Stora trädgårdsrosor ger ett högtidligt intryck medan den pigga begonian livar upp.

Kransar, kransar, kransar… 

Blomsterkransar syns överallt nu. Förutom att bära dem på huvudet kan man också använda dem som fin festdekoration på bord eller hängandes från taket.

Den här vackra detaljen med trädgårdsrosor, doftpelargon och vippjasmin kommer från en stolsdekoration. Genom att dekorera på oväntade ställen och på oväntade sätt så skapas samtalsämnen hos gästerna – under festen men även lååångt efteråt!