Tips

5 blomstrande tips till bröllopet

Brudbukett och corsage har sina givna roller på bröllop, men blommor kan användas till så mycket mer! Här visar vi fem tips som får bröllopet att blomstra ännu mer! Ta hjälp av din florist och skapa magiskt blomster till den stora dagen.

1. Dekorerade paraplyer

Ska det regna och bröllopsceremonin är utomhus? Omfamna vädret och ställ ut blomstrande paraplyer till alla gäster så att de håller sig torra. Fäst favoritblommorna högst upp under paraplyet i en mindre ensamble eller en maffig dekoration. 

5-tips-bröllop-paraply.jpg

 

2. Blomstersmycke

Med en enklare klänning blir ett blomstersmycke en wow-faktor till bröllopet. Vacker för bruden som vill blomstra, eller varför inte ett smycke för tärnorna? Bara fantasin sätter gränserna! Ta hjälp av dina lokala florist och skapa något unikt för just ditt bröllop.

5-tips-bröllop-bärbart.jpg

 

3. Blomstrande blickfång

En blomsterkrans blir ett vackert blickfång till bröllopsfesten. Lika fint till drinkbordet, buffén som till presentbordet.

5-tips-bröllop-blickfång.jpg

 

4. Kort med blomster

Ibland är det enkla det finaste. En vacker blomma som sticker upp ur menyn eller ligger bredvid placeringskortet ger gästerna det lilla extra. Ta gärna en blomsort som återfinns i brudbuketten eller i bordsarrangemanget för en sammantagen känsla. 

5-tips-bröllop-bestick.jpg


5. Blommor i glasskålar

Skapa vackra bordsarrangemang genom att fylla kristallskålar med blommor. Finaste skålarna hittas second hand och det gör ingenting om de är olika storlekar. Blommorna kan du arrangera genom att använda en fakir eller hönsnät. 

5-tips-bröllop-glasskål.jpg