Samarbeten

Majblomman – vårens viktiga välgörenhetsbukett

Mailfot_Stöttar.png

 

Precis som årets majblomma går Interfloras nya välgörenhetsbukett i lila och grönt med en kombination av prärieklocka, klematis och limonium. För varje såld bukett går 30 kronor oavkortat till arbetet mot barnfattigdom i Sverige.

Sedan tre år samarbetar Interflora med den ideella barnrättsorganisationen Majblomman, som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. Årets violfärgade majblomma, som säljs till stöd för behövande barn, har en pärla i mitten och är formgiven av 16-åriga Alexis Monnakgotla Svensson från Stockholm. 

1202515-Majblomman-Miljöbild-2024-m1.jpg  1202515-Majblomman-Miljöbild-2024-m2.jpg

Interfloras florist Anette Strahl lät sig inspireras av Alexis idé när hon skulle designa välgörenhetsbuketten Majblomman, som säljs här på interflora.se.

– Jag valde lila snittblommor som är typiska för säsongen, som klematis, prärieklocka och limonium. För att förstärka den vårfräscha känslan plockade jag också in några vita – lejongap, slöjsilja, Alstroemeria och Krysantemum Santini, berättar hon.

I dag lever ett av tio barn i en ekonomiskt utsatt situation och organisationen Majblomman stöttar där pengarna inte räcker till. Ekonomiskt stöd delas ut till enskilda barn, till information och till forskningsprojekt som förbättrar barns villkor. Det vanligaste ekonomiska stödet går till kläder och skor, men nästan lika vanligt är bidrag till fritidsaktiviteter och utrustning till den samt till sommarlovsaktiviteter. 

Du kan stödja organisationens arbete genom att beställa Blommogrammet Majblomman under perioden den 10 april till 31 maj.

Majblomman-Miljöbild-2024-Teaser.jpg